Tukaş'a ihracat ödülü verildi

Şirket, Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında en fazla ihracat gerçekleştiren şirket oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Tukaş, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyesi firmalar arasında 2009 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren şirket oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından düzenlenen ödül töreninde, EİB üyeleri arasında en fazla ihracatı gerçekleştiren imalatçı-ihracatçı firma, dış ticaret sermaye şirketi ve birlikler bazında en fazla ihracatı yapan ilk 3 firmaya ödülleri verildi.

Tukaş, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyesi firmalar arasında "2009 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren şirket" oldu. Firmanın ödülü Tukaş Genel Müdür Vekili Semih Karadeniz'e Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından takdim edildi.

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, Tukaş'ın dış pazar satışlarında en büyük payı Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve Orta Doğu ülkelerinin aldığı ve toplam 22 ülkeye ihracat yapıldığı bildirildi.

Küresel kriz nedeniyle bu ülkelerde zorlaşan koşullar karşısında 2009 yılında da, geçmiş yıllarda yapılan ihracat seviyesinin korunmasına öncelik verildiği belirtildi.

2009 yılındaki küresel ekonomide yaşanan darboğaza rağmen Tukaş'ın bu ödülü almasının önemine dikkatin çekildiği açıklamada, 2010 yılı itibariyle ihracatta yeni pazarlarda büyümeye odaklanıldığı ve yıl sonunda başta salça ve turşu olmak üzere temel ürün kategorilerinde ihracat değerlerinde artışın öngörüldüğü vurgulandı.

Salça, konserve, turşu, reçel, sos ve dondurulmuş gıda ürünleri üreten Tukaş'ın, dış pazarda AB ülkeleri, ABD, Avustralya, Japonya, KKTC, Afrika ülkeleri ve Orta Doğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptığı, toplam satışının yüzde 25-30'unu dış pazar satışlarının oluşturduğu ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir