Tüketici güveni hız kesmiyor

Tüketici Güven Endeksi, 2010 Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,53 oranında arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Tüketici güveninde artış trendi hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aralık ayında yükseliş göstermeye başlayan endeks, mart ayında da artıda geldi.

Tüketici Güven Endeksi, 2010 Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,53 oranında arttı. Şubat ayında 81,85 olan endeks Mart ayında 84,74 değerine yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Aylık Tüketici Eğilim Anketi ile Tüketicilerin harcama davranış ve beklentileri değerlendiriliyor. Anket sonuçlarından hesaplanan Tüketici Güven Endeksi’nin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durum, 100 olması ise tüketici güveninde ne iyimser ne de kötümser durum olduğunu gösteriyor.

Tüketici Güven endeksindeki artış, tüketicilerin mevcut ve gelecek dönem satın alma gücü, gelecek dönem genel ekonomik durum, gelecek dönem iş bulma olanakları ve mevcut dönemin dayanaklı tüketim malı satın almak için uygunluğuna dair değerlendirmelerinin iyileşmesinden kaynaklanıyor.

Aylar İtibariyle Tüketici Güven Endeksi 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir