Tüketici güveni zirve yeniledi

Tüketici Güven Endeksi haziranda yüzde 1,68 artışla 88.04 düzeyine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Tüketici Güven Endeksi, 2010 Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,68 oranında arttı.  Mayıs ayında 86,58 olan endeks Haziran ayında 88,04 değerine yükseldi.

Yeni yıla yükseliş trendiyle başlayan Tüketici Güveni Endeksi, zirve tazeledi. Tüketici Güven Endeksi haziranda yüzde 1,68 artışla 88.04 düzeyine ulaştı. Ocak ayında yüzde 0.57, şubat ayında 3.30, martta yüzde 3.53, nisanda yüzde 1.24 ve mayısta yüzde 0.91 oranında artış göstermişti.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Aylık Tüketici Eğilim Anketi ile Tüketicilerin harcama davranış ve beklentileri değerlendiriliyor. Anket sonuçlarından hesaplanan Tüketici Güven Endeksi’nin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durum, 100 olması ise tüketici güveninde ne iyimser ne de kötümser durum olduğunu gösteriyor.

 

Tüketici Güven endeksindeki artış, tüketicilerin mevcut ve gelecek dönem satın alma gücü, gelecek dönem genel ekonomik durum ve mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğu durumlarına dair değerlendirmelerinin iyileşmesinden kaynaklanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir