Tunceli Valiliği: İddialar provokatif

Tunceli Valiliği İl Özel İdaresi'nde yapılan aramalarda AKP afişleri bulunduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Tunceli Valiliği, İl Özel İdare Genel Sekreterliği depolarında AK Parti'ye ait propaganda malzemesi bulunduğu iddialarının provokatif nitelikte olduğunu bildirdi.

Tunceli Valiliğinin yazılı açıklamasında, İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde yapılan aramada her hangi bir siyasi partiye ait broşür, ilan, afiş ve pankart bulunmadığı belirtildi.

DTP İl Genel Meclis Üyeleri tarafından bazı siyasi partilere ait dövizlerin, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait hizmet binasının alt katındaki depoda bulunduğu iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının inceleme yaptığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Basında 'Valilik' olarak geçen ancak Valiliğimiz dışındaki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait hizmet binasının alt katındaki depoda bulunan pankartla ilgili olarak, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının 03.03.2009 tarihli ve 2009/292 sayılı tutanağında, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili herhangi bir siyasi partiye ait broşür, ilan, afiş ve pankart gibi malzemelere rastlanmadığı belirtilmiştir.

Söz konusu iddialar tamamen provokatif nitelikte olup, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Kanunla kurulmuş bir mahalli idari teşkilat olup, mahalline hizmet önceliği taşıyan bir kamu kuruluşudur."