Tünel'de yürüyüşe polis müdahalesi

Birleşik Haziran Hareketi'nin Taksim'de yapmak istediği yürüyüşe polis müdahale etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyeleri, saat 15.00'da Beyoğlu Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. Gruplar buradan Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Bu sırada polis ekipleri kalkanlarla eylemcilerin önünü kesti. Ekipler yürüyüşe izin vermeyince BHH'liler oturma eylemi yaptı. 

Alper Taş: Hizbut Tahrir örgütü 2 bin kişi ile yürüyüş yaptı

BHH Yürüyme Kurulu Üyesi Alper Taş, polis ekiplerinin önlerini açmasını istedi. Yürüyüşün demokratik hakları olduğunu söyleyen Taş, "Aramızda çocuklar var. Aramızda elinde taş, yüzünde maske olan kimse yok. Geçtiğimiz günlerde Hizbut Tahrir örgütü 2 Bin kişi ile yürüyüş yaptı. İki saat trafiği kapadı. Burada bakın trafiği kapatma durumumuzda yok. Son derece meşru son derece barışçıl bir demokratik hakkı kullanmak istiyoruz. Biz emniyet müdürlerinden rica ediyoruz. Önümüzü açsınlar yürüyüşümüzü yapalım" dedi. Öte yandan oradan geçmekte olan bir konsolosluk aracı için de polis barikatı açılmadı. Araç daha sonra geri giderek istikametini değiştirdi.

Polis müdahale etti

Polis ekipleri yürüyüşe izin vermedi, grup ve polis arasında arbede yaşandı. Polis, gruba TOMA'dan tazyikli su sıktı, plastik boyalı mermi ve biber gazlı müdahalede bulundu.Grup ara sokaklara doğru koşarak, dağıldı.