Turizmde komşu ülkelerin katkısı artıyor

TÜrkiye'ye Bulgaristan, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelerden gelen turist sayısı arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yılın ilk iki ayında Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artışta komşu ülkelerin katkısı dikkat çekiyor.

Hey Travel Trends'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'ye gelen turist sayısı yılın ilk 2 ayında yüzde 6,85 oranında artışla 1 milyon 763 bin 822 kişiye ulaşırken, artışta özellikle İran, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya gibi komşu ve çevre ülkelerin katkısı gözleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda ilk 5 ülke arasında yer almayan İran, hızlı çıkış göstererek yüzde 11,37'lik payla Almanya'dan sonra Türkiye'ye turist gönderen ikinci ülke oldu.

Hey Travel Trends Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Bektaş, komşu ülkelerle, ticari anlamda ve vizelerin kalkmasıyla başlayan dost ilişkilerin sektör açısından meyvesini verdiğine işaret ederek, "Kültürel anlamda da birbirimize çok benzediğimiz için, komşularımız seyahatlerinde bizi tercih ediyorlar" dedi.

Bu ülkelerden seyahat edenlerin, Avrupa'ya gideceklerse mutlaka Türkiye'ye uğradığını ve 1-2 gün konakladığını kaydeden Bektaş, mart ayı verileri açıklandığında Türkiye'ye komşu ülkelerden gelen turist sayısının çok artığının görebileceğini belirtti.

Bektaş, Almanya'dan gelişlerin artmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ruslar yaz aylarında, Almanlar ise hem yaz hem de turizm açısından daha sakin geçen aylarda ülkemizi ziyaret eder. Alman turistteki artış, bu açıdan çok sevindirici. Almanya ve Rusya'da sezon öncesi gerçekleşen fuarların etkisini görmeye başlıyoruz. Diğer yandan turist sayısı kadar turizm gelirleri de çok önemli. Komşu ülkelerden gelen turistler özellikle bu aylarda yeni sezon ürünlerine ilgi gösteriyor, her şey dahil sistemle bile gelseler alışverişe daha çok çıkıyor ve Avrupalı turistlerden daha fazla harcıyorlar."

Bu konularda ilginizi çekebilir