Türk-Çin İş Forumu Şanghay'da başladı

Türkiye Çin Sanayici İşadamları Derneği Şanghay temsilciliği açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ŞANGHAY - Türkiye Çin Sanayici İşadamları Derneği'nin (TÜÇSİAD) ev sahipliğinde ikincisi yapılan Türk-Çin İş Forumu Çin'in Şanghay kentinde başladı.
Forumun açılışında konuşan TÜÇSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungurlu, katılımcılara Türkiye'de yatırım yapmanın avantajlarını anlattı.
Dernek Başkanı Sungurlu, derneğin geçmişini anlatarak, Türk ve Çin taraflarının kazan-kazan modeliyle çalışabileceğini kaydetti.
Foruma katılan Türk-Çin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Abdülkadir Emin Önen'de Türkiye ve Çin'in 21. yüzyılın parlayan yıldızlardan olduğunu kaydetti.
Türkiye'de Türk-Çin Parlamentolar arası dostluk grubunda 350 milletvekili olduğunu belirten Önen, bu durumun Türkiye'nin bu dostluğa verdiği önemi gösterdiğini dile getirdi.
Önen, Türkiye ve Çin'in inşaat sektöründe dünyada rekabet içinde olsalar da, iki ülkenin üçüncü ülkelerde ortaklaşa projeler yapabileceğini ifade etti.
Türkiye'ye yatırım daveti
Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli de Türkiye'nin ekonomisiyle geleceğe güvenle bakan bir ülke olduğunu vurgulayarak, Çinli yatırımcıları Türkiye'ye davet etti.
Türkiye'de hali hazırda enerji, demiryolu ve iletişim alanlarında Çinli şirketlerin Türk ortaklarıyla başarılı projeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Esenli, Türkiye'de ihale aşaması tamamlanacak prestij düzeyinde mega projeler olduğunu, bu nedenle Çinli yatırımcıları Türkiye'ye beklediklerini söyledi.
Esenli Türkiye ve Çin arasındaki ticaret açığını da hatırlatarak, bu açığın kapanmasını arzu ettiklerini belirtti.
Forumda ayrıca Çin'in elektronik devi Huawei şirketi ve Bank Of China'dan birer temsilcisi katılımcılara sunum yaptı.
Forumda konuşmaların ardından TÜÇSİAD'ın Şanghay temsilciliğinin de resmi açılışı yapıldı.
Şanghay kentinde başlayan ve Hangcou kentinde sürecek forum üç gün sürecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir