Türk dizileri yurt dışında rekor kırıyor

Yurt dışında yayınlanan Türk dizileri 70'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, "Yurt dışında 2004'den önce bir ya da iki dizimiz gösterilirken, bu sayı şu an 50 ülkede yayınlanan ortalama 70 diziye yükseldi" dedi.

Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından düzenlenen, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Telif Hakkı Kimde? Görsel-İşitsel Sektörde Telif Haklarının Hayata Geçirilmesi Destek Projesi"nin 1. Çalıştayı başladı.

İTO'da yapılan çalıştayın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Çelik, Türkiye'de film ve dizi sektörünün Avrupa ortalamasının üstünde bir büyüme içinde olduğunu vurguladı.

Abdurrahman Çelik, şunları söyledi:

"Yurt dışında 2004'den önce bir ya da iki dizimiz gösterilirken, bu sayı şu an 50 ülkede yayınlanan ortalama 70 diziye yükseldi. Avrupa'da film üretme sektörü geriye doğru giderken, bu sayı bizde yılda yüzde 15 ve yüzde 25 arasında artıyor. Sinema sektörü, sadece ekonomi anlamında değil, ülke tanıtımı açısından da çok etkili bir sektör, tanıtıma çok ciddi katkıları var. Film endüstrisi diyemesek bile, film sektörü yavaş yavaş oluşuyor. Son 3 yılda 56 ülkede, 220 farklı etkinlikte, 750 film gösterimi yaptık. Ortalama 225 bin seyirciye ulaştık."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir