Türk: Faşizmi hortlatan Başbakan

DTP'li Türk, gerginliğin sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu öne sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Faşizmi, şovenizmi hortlatan Sayın Başbakan'ın kendisidir" şeklinde konuştu.

Türk, TBMM Genel Kurulunda, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasından sonra, Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, DTP'lilere yönelik sözlerini değerlendiren Türk, gerginliğin sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu öne sürdü. Türk, "Halkın iradesiyle seçilmiş olan insanlara saygısızlık yapacak, ondan sonra da halktan saygı bekleyecek. Bunu başlatan kendisidir. Bir başbakan, Kasımpaşa kabadayısı olamaz, olmamalıdır. Tavrı ve söyledikleri, gerçekten çirkin. Bir başbakana yakışmayacak şeyler" diye konuştu.

"Şovenizmi hortlatan Sayın Başbakan"

Başbakan Erdoğan'ın, DTP'lilere yönelik "Bu ülkede Nazizmi hortlattınız" dediğinin hatırlatılarak, bunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Ahmet Türk, her zaman milliyetçiliğe, ırkçılığa karşı bir parti olduklarını söyledi. Türk, "Sol değerleri savunan bir partiyiz. Etnik milliyetçiliğin halklar için büyük tehlike olduğuna inanan partiyiz. Biz, tam tersine halkların kardeşliğini savunuyoruz ama halkların kardeşliğinin, bütün yurttaşlara, farklı kimliklere saygı göstererek sağlanacağına inanıyoruz. O saygısızlığı yapan, faşizmi, şovenizmi hortlatan Sayın Başbakan'ın kendisidir" diye konuştu.