Türk Hava Kuvvetleri, Loyal Arrow-2009 Tatbikatı'na katılacak

Tatbikat, 4-17 Haziran tarihleri arasında İsveç'te gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - NATO hava unsurlarının ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10 ülke hava kuvvetlerinin yer alacağı Loyal Arrow-2009 Tatbikatı, 4-17 Haziran tarihleri arasında İsveç'te gerçekleştirilecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, İsveç'in Kallax Hava Üssündeki tatbikata, Türkiye, ABD, Almanya, Finlandiya, İngiltere, İtalya, İsveç, Norveç, Polonya, Portekiz ve NATO hava unsurları katılacak.

NATO ve katılımcı ülke hava kuvvetlerinin harekata yönelik entegrasyonunu ve ortak çalışabilirliğini sağlamayı amaçlayan tatbikatta, Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki 6'ncı Ana Jet Üs 161'inci Filo Komutanlığından 5 adet F-16 uçağı ve toplam 43 personel yer alacak. Ayrıca intikal ve geri intikal aşamasında bir adet KC-135R ve bir adet C-160 uçağı da görev alacak. Bu kapsamda 50 sorti tatbikat uçuşu, 10 sorti intikal/geri intikal uçuşu gerçekleştirilecek.

Tatbikatın 4 Haziran Perşembe günü Bandırma'dan başlayacak ve 4 saat 30 dakika sürecek intikali kapsamında, F-16 savaş uçakları Polonya üzerinde bir kez yakıt ikmali yapacak. Tatbikatın geri intikali ise 17 Haziran 2009 tarihinde tamamlanacak.

Jandarma Kriminal, ENFSI Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi

Öte yandan Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı, Avrupa'da adli bilimler alanında faaliyet gösteren kriminal laboratuvarlar arasında bilgi paylaşımı ve koordinasyonu sağlayan Avrupa Adli Bilim Enstitüleri Organizasyonu (ENFSI) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Jandarma Genel Komutanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığının 1995'te kurulan ENFSI'ya 1998'de üye olduğu belirtildi.

ENFSI'nın, 21'inci yıllık genel kurul toplantısının 25-28 Mayıs tarihleri arasında Jandarma Genel Komutanlığının ev sahipliğinde, Ankara Sheraton Otelinde gerçekleştirildiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Resmi açılışı 26 Mayıs 2009 tarihinde yapılan ve 32 ülkeden 76 uzmanın katıldığı toplantının ilk günü, bilimsel içerikli konuşma ve çalıştaylar, iki ve üçüncü günleri ise ENFSI tüzük değişiklik çalışmaları, bütçe plan oylamaları ile yönetim kurulu üyelik seçimleri yapılmıştır.

27 Mayıs 2009 tarihinde yapılan seçimde, Jandarma Kriminal Daire Başkanı, ENFSI Yönetim Kurulu Üyeliğine oy çokluğu ile seçilmiştir."