Türk-İş, açlık sınırını 882 lira olarak hesapladı

Araştırmaya göre dört kişilik ailenin açlık sınırı mayıs ayında 882 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 871 TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Türk-İş'in araştırmasına göre dört kişilik ailenin açlık sınırı Mayıs ayında 882 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 871 TL oldu. Gıda fiyatlarında yaşanan artışla birlikte mutfak enflasyonu aylık yüzde 1.34 oranında artarken, yıllık ortalama artış ise yüzde 8.49 düzeyinde gerçekleşti.

TÜRK-İŞ tarafından yapılan ve çalışanların geçim koşullarını ortaya koyan "açlık ve yoksulluk sınırı" araştırmasının 2011 Mayıs ayı sonuçlarına göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 881,51 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 871,38 TL düzeyinde belirlendi.

Mayıs 2011 ayı itibariyle "mutfak enflasyonu"ndaki değişim şöyle oldu:

"Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin ‘gıda için' yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1.34 oranında arttı. Yılın ilk beş ayı itibariyle artış oranı yüzde 1.58 oldu. Gıda enflasyonunda oniki ay itibariyle artış oranı taban etkisiyle yükselerek yüzde 6.70 oranında gerçekleşti. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 8.49 olarak hesaplandı."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir