Türk-İş Kadıköy'de, DİSK Taksim'de

Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Büyükkucak, 1 Mayıs'ı Kadıköy'de kutlamak için başvuruda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - 1 Mayıs'ın TBMM'de bayram ve resmi tatil olarak kabul edilmesinin ardından, Türk-İş, 1 Mayıs'ı Kadıköy Meydanı'nda, DİSK ise Taksim'de kutlayacağını açıkladı.

Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş'ten 7 temsilciyle birlikte geldiği İstanbul Valiliğine, 1 Mayıs'ı Kadıköy Meydanı'nda kutlamak için başvuruda bulundu.

Türk-İş olarak sonuna kadar 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olmaları gerektiğine inandıklarını ifade eden Büyukkucak, "İstanbul Valiliğine dilekçe vererek 1 Mayıs'ta Kadıköy Meydanı'nda olacağımızı ifade eden dilekçemizi verdik"dedi.

Büyükkucak, 1 Mayıs sabahı bir grup Kadıköy'de yer alırken, bin kişiye yakın bir grubun yöneticilerle birlikte, Gümüşsuyu'nda saat 08.30'da toplanarak Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakacağını bildirdi.

Türk-İş Genel Başkanı tarafından bir bildirinin okunacağını ifade eden Büyükkucak, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyduktan sonra Taksim'den ayrılacaklarını kaydetti.

Öte yandan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, toplumun büyük bir kısmının 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasını istediğini belirterek, "Türkiye eğer demokratikleşecekse bu demokratikleşmenin ilk adımı Taksim'de 1 Mayıs'ın özgürce kutlanmasından geçiyor. Yaklaşık 70'e yakın sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti bu iradenin arkasındadır. Toplumun vicdanı Taksim'dir. Toplumun bu vicdanını reddeden, kendi vicdanıyla karar veren yaklaşımı ortadan kaldırmak lazım. Kararımızdan asla dönüş yapmayacağız. Kesinlikle 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız"dedi.