Türk-İş, sandığa gidiyor

Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikasında örgütlü olan çalışanlar, kullanacakları oylarla yeni dönemde görev yapacak sendika iş yeri baş temsilcisini ve temsilcisini seçecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk-İş'te çalışanlar, sendika temsilcilerini seçimle belirleyecek.

Alınan bilgiye göre, çalışanları sendikalı tek konfederasyon olan Türk-İş'te, çalışanlar yarın sandık başına gidecek.

Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikasında örgütlü olan çalışanlar, kullanacakları oylarla yeni dönemde görev yapacak sendika iş yeri baş temsilcisini ve temsilcisini seçecek.

Sendika temsilcilikleri için halen bu görevi sürdüren Türk-İş Araştırma Müdür Yardımcısı Namık Tan ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun sekreteri Sevda Altun'un yanı sıra Türk-İş Uluslararası İlişkiler Uzmanı Uğraş Gök aday oldu.

Aday sayısının ikiden fazla olması nedeniyle Türk-İş'te uzun yılların ardından sendika temsilcilerini belirlemek için seçim yapılacak.

İş yeri baş temsilcisi ve temsilcisinin görevleri arasında iş yeri düzeyinde işçilerin dileklerini dinlemek ve şikayetlerini çözümlemek, işçi ve işveren arasındaki işbirliği ve çalışma ahengi ile çalışma barışını devam ettirmek, işçilerin hak ve menfaatlerini gözetmek, iş kanunları ve toplu iş sözleşmelerinde öngörülen çalışma şartlarının uygulanmasına yardımcı olmak bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir