”Türk-İş'in ilkesiz tavrını protesto ediyoruz”

Haber-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Dokuyucu, 26 Mayıs'ta yapılacak genel eylemin, 1 saatlik iş bırakma eylemine dönüştürülmesini protesto ettiklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ne gelen bir grup Tekel işçisi, 2 günlük açlık grevine başladı.

Açlık grevi başlatan işçilere destek amacıyla gelen 15 sendikanın şube başkanları ise bir açıklama yaptı.

İstanbul Şube Yöneticileri Toplantısı sırasında, Taksim Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ne gelerek binada eyleme başlayan ve bu eylemi 2 günlük açlık grevine dönüştüren işçilere destek amacıyla, Haber-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Levent Dokuyucu bir açıklama yaptı.

Dokuyucu, 26 Mayıs'ta yapılacak genel eylemin, 1 saatlik iş bırakma eylemine dönüştürülmesini protesto ettiklerini ifade ederek, "Bizler Türk-İş'in bu ilkesiz tavrını protesto ediyoruz" dedi.

Kitlesel eylem alanı olarak Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği önünü seçtiklerini dile getiren Dokuyucu, "26 Mayıs'a kadar Türk-İş Birinci Bölge Temsilciliği'nde açlık grevi ve oturma eylemi yapacağız. Türk-iş yönetimini 26 Mayıs'ta genel eylem yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Tek-Gıda İş Sendikası Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu da, Türk-İş binasını istila ettiklerini belirterek, bugün burada bu saat itibariyle yaklaşık 50 kişinin açlık grevine başladığını söyledi. Durdu, 26 Mayıs'ın kendileri için Türk-İş yönetimini protesto etme günü olduğunu belirtti.

Tek Gıda-İş 10 Nolu Şube Başkanı Muzaffer Dilek ise, Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği binasının 1960'lı yıllarda dönemin Türk-İş Genel Başkanı da olan Tek Gıda-İş Sendikası genel başkanı tarafından satın alınarak Türk-İş'e hibe edildiğini anımsatarak, TEKEL'in örgütlü olduğu Tek Gıda-İş Sendikası'nın bugün burada bir işgal gerçekleştirmediğini, kendi evinde ve mülkünde eylem yaptığını söyledi.

Öte yandan Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarından gençler, türküler eşliğinde halaylar çekerek eyleme destek vermeyi sürdürüyor.

Bu arada Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği binasının bulunduğu caddede zaman zaman desteğe gelenlerin trafiği kapadığı görülürken, sendikacıların uyarılarıyla trafik açıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir