”Türk Milleti tanımını Anayasadan çıkarılacak mı?”

Şandır, Hükümetin "Demokratik Açılım" ısrarının, PKK terör örgütünü daha da güçlendirdiğini ve cesaretlendirdiğini iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "(Türk Milleti) tanımını Anayasadan çıkaracak mısınız? Kürtçe anadilde eğitim hakkını tanıyacak mısınız? Kürtçe'yi ikinci resmi dil olarak kabul edecek misiniz? Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacak mısınız?" sorularına yanıt vermesini istedi.

Şandır, düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu dün 7 şehit daha verildiğini anımsattı. Hükümetin "Demokratik Açılım" ısrarının, PKK terör örgütünü daha da güçlendirdiğini ve cesaretlendirdiğini iddia eden Şandır, "AKP'nin ve Sayın Başbakan'ın etnik bölücü teröre karşı Türkiye'yi soktuğu bu 'ihanet çıkmazından' şimdi oluk oluk şehit kanı akmaktadır" dedi.

Mehmet Şandır, dün şehit olan askerlerin milletçe "Açılım Şehitleri" olarak anılacağı görüşünü ifade ederek, "Bu olaydan sonra açılım sahipleri ve destekçileri, şehit analarına hangi yüzle başsağlığı diliyorlar?" diye sordu.  Şandır, şöyle konuştu:

"(Akan kan dursun, acılar dinsin) diyerek başlattığınız Kürt Açılımı, PKK terör örgütünü durduramamış, maalesef azdırmış ve Türkiye'ye meydan okuma durumuna getirmiştir. Terör örgütü ile silahlı mücadelenin sorunu bitirmediği iddiası ile müzakere sürecini başlattınız... Dün akan kan ve anaların feryatları karşısında bir vicdan muhasebesi yapmayı gerekli görüyor musunuz?

Kan akıtan ve Türkiye'ye saldıran PKK'dır. Türkiye'nin sorunu; etnik bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye yaptığı saldırıları durdurmak ve bölücü terörü imha etmektir. Türkiye'nin Kürt soylu vatandaşlarının diğer vatandaşlardan farklı özel bir sorunu bulunmamaktadır. Sorunlar Türkiye'nin, Türk milletinindir. Etnik bölücü terör örgütünün 25 yıldan bu yana kan akıtarak dayattığı hedefler ve Abdullah Öcalan'ın istekleri bu açılım paketiyle ne kadar karşılanmış olacaktır? İstekleri bütünüyle karşılanmayan PKK'nın silahları bırakacağına inanıyor musunuz?"

"İhanet bohçasından ne çıkacak?"

AK Parti'nin açılımlarına, terör örgütünün kurşunla cevap verdiğini ifade eden Şandır, "ihanet bohçası" olarak nitelendirdiği "Demokratik Açılım"dan şimdilik ne çıkacağını bilemediklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, şu soruların cevabını millete açıklamasını istedi:

"Kürt kimliğini tanıdınız ve Kürt sorununun çözümü için siyaset üretmeye söz verdiniz, ayrıca 'üst kimlik' olarak Türkiyelilik önerisinde bulundunuz. Bu hususları anayasal güvenceye kavuşturacak mısınız? 'Türk Milleti' ve 'Türklük' tanımlarını Anayasa metninden çıkaracak mısınız?

Kürt dili ve kültürü önündeki engellerin bazılarını kaldırdınız, şimdi anadilde eğitim hakkını tanıyacak mısınız? Birilerinin tanımı ile 'Kürdistan bölgesinde' Türkçe'nin yanında Kürtçe'yi ikinci resmi dil olarak kabul edecek misiniz? Abdullah Öcalan dahil tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını, siyasal ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlayacak mısınız? PKK ile silahlı mücadeleyi durduracak ve köy koruculuğu sistemini kaldıracak mısınız?"

Şandır, "Kürt açılımının" Türkiye için çıkmaz sokak olacağını savunarak, "Bu çıkmaz sokağın sonunda, ne verirseniz tatmin olmayacak ve kan akıtmaya devam edecek olan PKK ve Abdullah Öcalan olacaktır. Bu açılım çıkmazı, sahiplerini ve destekçilerini millet nezdinde eli kanlı etnik bölücü terör örgütü PKK katillerinin suç ortağı olarak anacak ve yargılayacaktır" dedi.

"Başbakan açılımda ısrar ettikçe, şehit sayısı artacaktır" diyen Şandır, şehitlerinin kanının hesabını kimin vereceğini sordu.

Doğan Grubuna verilen 3,7 milyar TL'lik vergi cezası

Mehmet Şandır, "Doğan Grubuna verilen 3,7 milyar TL'lik vergi cezasını nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine, bunun yargı kararı değil, idari bir karar olduğunu söyledi.

Bu idari kararın arkasında siyasi iktidarın bulunduğunu öne süren Şandır, bu cezanın tarihte ve dünyada örneği olmadığını iddia etti. Mehmet Şandır, "Bu, bir zulüm uygulamasıdır. 4 katrilyona yakın bir ceza, ödenmesi mümkün olmayan bir cezadır. Buradaki siyasi niyet bu grubu bitirmektir" diye konuştu.

Şandır, Hükümetin adil, dürüst ve objektif olmadığını düşündüğünü ifade ederek, "Demokratik açılım savunuculuğu yapan Başbakanı basını susturarak, demokrasiyi nasıl gerçekleştireceğini millete açıklamaya davet ediyorum" dedi.