Türk otomotiv sektörü Avrupa ile aynı iletişim ağında

Avrupa otomotiv endüstrisi ağı ENX'e bağlı olan Türk otomotivciler, otomotivle ilişkili tüm kurumlarla ve tedarikçilerle iletişim olanağı bulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom'un Avrupa Otomotiv Endüstrisi'nin European Network Exchange (ENX) sertifikasyonunu alarak TT ENX hizmetine başlamasıyla, Türk otomotiv sektörü Avrupa otomotiv sektörü ile aynı iletişim ağına dahil oldu.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliği ile hayat geçen TT NET hizmeti ile Avrupa otomotiv endüstrisi ağı ENX'e bağlı olan Türk otomotivciler, finanstan sigortacılığa, medya ajanslarından reklam ajanslarına uzanan geniş yelpazede yer alan otomotivle ilişkili tüm kurumlarla ve tedarikçilerle etkin ve güvenli bir şekilde iletişim olanağı bulacaklar.

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer yeni hizmetin tanıtım amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2009 yılında grup olarak en son 2,5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ve sektörün en büyük şirketi olarak Türkiye'ye karşı sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti.

Sektör bazlı çözümlere bugün bir yenisini daha kattıklarına işaret eden Dinçer, "TT ENX ile bugün otomotiv sektörüne özel bir hizmeti başlatmış bulunuyoruz. Bu hizmetle Türk Telekom dünya çapında British Telecom, Orange Business Services, T-Systems, Telefonica ve Verizon'dan sonra böyle bir hizmeti başlatan 6. operatör oldu" dedi.

Sağladıkları teknik yeterlilikle bu sertifikayı almaya hak kazandıklarını ve bunun uzun bir süreç olduğunu söyleyen Dinçer, "Ümit ediyorum ki bu hizmetle birlikte otomotiv sektörü yakaladığı ivmeyi artıracak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Dinçer, Türk Telekom'un ikincil halka arzıyla ilgili bir soru üzerine, "Hissedarlarımızla ilgili konu. Bunu soracak olan merci biz değiliz. Bu konu tabii ki hükümetimizin inisiyatifinde olan bir konu. Kendisine ait olan hissenin ne şekilde satılacağına kendileri karar verecek" şeklinde konuştu.

Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel ise bu sertifikasyonla şebekelerinin kalitesini teyit ettiklerini belirtti.

Sözleşmeyi resmi olarak bugün imzaladıklarını ve hizmetin bugün itibariyle başladığını ifade eden Çamlıbel, hizmetin fiyatlamasıyla ilgili olarak, "Türk Telekom'un tarifeleri var. Bu da tarife boyutunda. Türk Telekom'un ENX hizmeti altında, kullanıcıların kullandıkları kapasite ve hıza göre belli tarifelerimiz olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir