Türk otomotivinde İsrailli yatırımcı

Tata'nın Türkiye distribütörü olan İsotlar Grup, şirketin yüzde 49'unu İsrail menşeili K.S.I'ya sattı. Şirketin bu kararı daha güçlü büyüme adına aldığı belirtiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gültekin KARA

İSTANBUL - Türk otomotiv sanayii, Batılı yatırımcıları ülkemize çekmek için uğraş verirken İsrailli yatırımcılar, Türk firmalarına ortak olmaya başladı.

Temelleri tarım sektöründe atılan ve BMC bayiliği ile otomotiv sanayiine giriş yapan İsotlar Grup, İsrailli K.S.I International ile ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma ile İsrailli yatırımcılar şirketin yüzde 49'unu satın aldı. Tata'nın Türkiye ve çevre ülkelerde distribütörlüğünü yapan ve Hintli firma ile ortak üretim için anlaşan İsotlar Grup'un bünyesinde otobüs üretimi yapan İsoto'nun dışında birçok markanın bayiliği bulunuyor. İsotlar'ın bu kararı güçlü bir ortak ile büyümek amacıyla aldığı ifade ediliyor. İsrail-Türk işbirliğindeki bir diğer gelişme ise tanıdık bir isimden geldi. Girdiği özelleştirme ihaleleriyle gündeme gelen Ofer Group'un dolaylı ortak olduğu ve başkanlığını İdan Ofer'in yürüttüğü Betterplace, ünlü bir Türk işadamı ile elektrikli araçlara altyapı hizmeti vermek için işbirliğine gidiyor.

Yeni çağın teknolojisi olarak gösterilen elektrikli otomobillere servis sağlamak amacıyla kurulan Betterplace, şu anda kendi alanında en büyük şirket olarak dikkat çekiyor. Shai Agasi'nin kurduğu şirketin en önemli hissedarları arasında Israel Corporation (yüzde 33) ve diğer İsrailli yatırımcılar yer alıyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir