Türk projesi ilk 5'e girdi

Yıldırım'ın da katıldığı "e-katılım bakanlar toplantısı" gala yemeğinde, AB Komisyonunun finanse ettiği proje sahiplerine ödülleri dağıtıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

VİYANA - AB dönem başkanı Fransa ile Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği "e-katılım bakanlar toplantısı" için Komisyon'un 7 ayrı dalda düzenlediği yarışmaya, "Türkiye'de gençlerin e-dönüşüm sürecine etkin katılımı" konulu proje, toplam 469 proje arasında ilk 5 arasına girip finalist olarak madalya aldı.

AB üyesi ve aday ülkelerden çeşitli kuruluşların hazırladığı projelerden dereceye girenlerin ödülleri de Belediye Sarayı'ndaki gala yemeği sırasında sahiplerine verildi.

AB dönem başkanı Fransa ile Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği "e-katılım bakanlar toplantısı" için Viyana'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Belediye Sarayı'nda yapılan gala yemeği ile ödül törenine katıldı.

Bakan Yıldırım, Viyana Belediye Sarayı'nda, Avusturya Kadın, Medya ve Mahalli Politika Bakanı Heidrun Silhavy tarafından karşılandı.

Yıldırım yemekte, aynı masayı paylaştığı AB komisyonunun bazı üyeleri ve Avusturya Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Hannes Ametstreiter ile sohbet etti. 

Yunanistan, İspanya, Avusturya, Finlandiya ve Danimarkalı üyelerden oluşan proje jürisi, finalistler arasında yaptığı değerlendirmede İngiltere ve Finlandiya'dan ikişer proje, ile Yunanistan, Litvanya ve Danimarka'dan birer projeyi birincilik ödülüne layık gördü.

Ödüllere itiraz

Ödül töreninin ardından "hayal kırıklığına uğradığını" anlatan Habitat Gençlik Derneğinden Sezai Hazır, AB Komisyonu'nun ödülleri, "AB dayanışmasına göre dağıttığını" savundu.

Habitat Gençlik Derneği'nin hazırladığı projelerden birinin online olarak 70 binden fazla kişiye ulaştığını, ikinci projenin de 30 bin kişiye eğitim veren başarılı bir proje olduğunu anlatan Hazır, "Jürideki AB üyesi ülkelerin temsilcilerinin birbirlerine oy verdiklerini ve sonucun adil olmadığına inandığını" ifade etti.

Yıldırım'dan projelere övgü

Ödül töreni ve gala gecesinde hazır bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AB komisyonunun finanse ettiği projeleri ve ödül törenini değerlendirirken, "AB Komisyonunun desteklediği e-katılım ve e-devlet uygulamaları, vatandaşların tümünü özendiren bir program. AB ülkelerinde hala 200 milyon kadar kişi internete ulaşamıyor. İnternete ulaşımı artırmak için özendirici projeler yapıyorlar." dedi.

Binali Yıldırım'ın bugün sabah saatlerinde Türkiye'ye dönmek üzere Viyana'dan ayrılması bekleniyor.