”Türk sporuna desteğimiz devam ediyor”

Telekom, 2009-2010 sezonunda Galatasaray'a sponsor oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom, Türk sporuna ve sporcusuna destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

Türk Telekom Grubu tarafından yapılan açıklamada, Türk Telekom'un grup şirketleri ile birlikte spora destek için yapılan sponsorlukları yeniden yapılandırdığı belirtilerek, "Buna göre dört büyük futbol takımının Türk Telekom ve Avea tarafından desteklenmesi hedefleniyor. Stratejinin ilk adımında 2009-2010 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere Türk Telekom, Galatasaray'a sponsor olacak" denildi. Açıklamada, Türk Telekom'un grup şirketleri Avea ve TTNET ile birlikte Türkiye'de sporun evrensel değerlerinin gelişmesine katkıda bulunmak ve dünya standartlarında sporcuların yetiştirilmesi amacıyla Türk sporunu desteklediği vurgulanarak, "Avea, dört büyük futbol takımı, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a sponsorluk yaparken, TTNET de futbol milli takımlarının ana sponsorluğunu yürütüyor" ifadesi kullanıldı.

Galatasaray'a sponsor

Türk Telekom'un, 2009-2010 sezonundan itibaren sponsorluk stratejisinde yeni bir uygulamaya başlayacağı dile getirilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Buna göre dört büyük futbol takımının Türk Telekom ve Avea olarak desteklenmesi hedefleniyor. Bu stratejinin ilk adımı Galatasaray ile atılmış bulunuyor. Avea'nın ana sponsorluk anlaşmasının sona ereceği 2009-2010 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere Türk Telekom, Galatasaray'a sponsor oldu. Türk Telekom yaptığı bir diğer anlaşma ile Galatasaray'ın inşaatı devam eden stadyumunun isim hakkının da 10 yıl süre ile sahibi oldu. Anlaşma neticesinde Galatasaray Kulübü'nün yeni stadının ismi bundan böyle "Türk Telekom Stadyum" olarak anılacak. Dört büyük takımdaki diğer sponsorlukların da aynı şekilde Türk Telekom ve grup şirketleri olarak yapılması hedefleniyor."