Türk su ürünleri rotayı İspanya'ya çevirdi

İspanya'daki pazar payını arttırmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, İspanyol milli yemeği Paella'yı Türk su ürünleriyle pişirip misafirlerine tattırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İspanya'daki pazar payını arttırmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, İspanya'da düzenlenen fuarda, Türk su ürünlerinin ihracatının bu ülkeye artması için tanıtım yaptı.  

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan açıklamaya göre, Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Barcelona'da 22-24 Eylül tarihlerinde düzenlenen fuarda İspanyol milli yemeği Paella'yı Türk su ürünleriyle pişirip misafirlerine tattırdı.  

 Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, İspanya'nın dünyanın üçüncü büyük su ürünleri ithalatçısı ülke konumunda olduğunu belirterek, bu ülkeye yapılan ihracatı orta vadede 100 milyon dolara çıkarmak istediklerini dile getirdi.  

Su ürünleri tüketiminde Japonya'dan sonra dünya ikincisi olan İsapanya'ya Türk su ürünlerini daha fazla satmak için Barcelona Su Ürünleri Fuarı'nı çok önemsediklerini bildiren Kızıltan, İspanya'da kişi başı yıllık su ürünleri tüketimi miktarının 37,5 kilogram olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

"İspanya, kendi üretimi ihtiyacını karşılayamadığı için ithalata ihtiyaç duyuyor. İspanya'ya geçen yılın ilk 8 ayında 15 milyon 213 bin dolar seviyesindeki su ürünleri ihracatımız, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 57 artışla 23 milyon 855 bin dolara yükseldi. İspanya pazarında orta vadedeki hedefimiz yıllık 100 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmak." 

Kızıltan, Türkiye'den İspanya'ya en fazla deniz levreği, çipura ve karides ihracatı yapıldığını kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir