Turkcell 6 milyon 3G abonesine ulaştı

6 milyonuncu 3G abonesine iPhone hediye edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, 3G abonelerinin sayısının 6 milyona ulaştığını bildirdi.

Turkcell tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl 30 Temmuz'da 422 milyon euroluk A tipi lisans bedelini ödeyerek 3G'yi Türkiye'ye yaşatmaya başlayan Turkcell'in, 6 milyonuncu aboneye ulaşarak yeni bir rekora imza attığı belirtildi.

Turkcell'in 6 milyonuncu 3G abonesinin, Turkcell 3G hizmetinden faydalanmaya karar vererek abonelik işlemi için "3G" yazıp 2222'ye mesaj atan 19 yaşındaki Ayşe Tekinbaş olduğu dile getirilen açıklamada, TL yüklemek için geldiği Turkcell İletişim Merkezinde kendisini bekleyen sürprizle karşılaşan Tekinbaş'a bir iPhone hediye edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu'nun, Ayşe Tekinbaş'ı tebrik ederek kendisine hediyesini sunduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Develioğlu, şunları ifade etti:

"3G'nin 1. yaşını kutlamak üzere olduğumuz şu günlerde arkamızda 6 milyon 3G abonemizin büyük desteğini hissediyoruz ve hepsine minnettarız. 3G'nin ilk yılında 6 milyon müşterimiz 3G'li oldu. Turkcell olarak, 3G'yi ülkemizin dört bir köşesine taşıyarak, 3G'li ürün ve hizmetleri en uygun kampanyalarla mümkün olduğunca çok kişiye ulaştırmayı toplumsal bir görev olarak kabul ediyoruz."

Vınn kullanım araştırması

Turkcell 3G'lilerin kullanım alışkanlarına ilişkin bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vınn Memnuniyet ve Kullanım araştırmasına göre yüzde 45'lik oran ile en çok chat ve arkadaşlarla sohbet için VINN modem kullanılıyor. Yüzde 21'lik kullanım oranı ile gazete ve haber okumak ikinci sırada yer alıyor. E-mail alma ve gönderme yüzde 20 ile üçüncü, genel bilgi edinme ve araştırma yapma ise yüzde 17 ile dördüncü sırada yer alıyor. VINN modemini ders ve ödev yapmak için kullananların oranı yüzde 13, iş amaçlı kullananlar ise yüzde 12'lik orana sahip. Bu kullanım oranlarını sırasıyla, gezinti (sörf) yapma, oyun ve eğlence siteleri, banka hizmetleri ve alışveriş yapmak izliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir