Turkcell Global Bilgi 'AB uygunluğu'nu belgeledi

Turkcell Global Bilgi, "EN 15838 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sağlama Gereklilikleri Standardı Belgesi"ni kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Global Bilgi, müşteri iletişim merkezleri için AB tarafından uluslararası standart olarak kabul edilen "EN 15838 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sağlama Gereklilikleri Standardı Belgesi"ni almaya hak kazandı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, uluslararası bağımsız denetleme ve belgelendirme kuruluşu Bureau Veritas tarafından yapılan kapsamlı denetim sonucunda bu sertifikayı almaya hak kazanan Turkcell Global Bilgi, Çağrı Merkezleri Derneği onayıyla Türkiye'de bu belgeye sahip olan ilk müşteri iletişim merkezi oldu.

Turkcell Global Bilgi'nin, müşteri memnuniyetini artırma ve müşteri şikayetlerini etkin bir şekilde yönetme hizmetlerinin "ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti–Şikayetlerin Ele Alınması" standartlarına uyum gösterdiği de Bureau Veritas tarafından yapılan denetimler sonunda ayrıca belgelendirildi.

Merkezi Paris'te olan ve 6 kıtada 100'dan fazla ülkede belgelendirme yaparak alanında lider olan bağımsız denetleme ve belgelendirme kuruluşu Bureau Veritas, Turkcell Global Bilgi'yi, yönetim stratejisi ve politikası, çağrı merkezi uzmanları, altyapısı, hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmaları olmak üzere altı başlıkta yaptığı denetimler sonucu belgelendirdi.

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu sertifika ile hizmet kalitemizin yanı sıra müşterilerimizin, iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın memnuniyeti ile teknolojideki üstünlüğümüz de belgelendirilmiş oldu. Çağrı Merkezleri Derneği tarafından onaylanan bağımsız ve lider bir kuruluştan uluslararası standartlara uygunluğumuzu gösteren bu belgeye sahip olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir