Turkcell, MobilŞirket ile danışmanlık da yapacak

Yeni vizyonla mobil teknoloji kullanımının şirketlere sağladığı fayda somutlaştırılarak gösterilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, şirketlerin mobil teknoloji kullanım oranlarını ölçümleyerek, rakipleri ile karşılaştıracak, güçlü ve gelişime açık alanları görmelerini sağlayacak "Turkcell MobilŞirket" vizyonunu hayata geçirdi.

Turkcell Kurumsal Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, konuya ilişkin basın toplantısında yaptığı konuşmada, Turkcell'in 350 binin üzerindeki kurumsal müşterisine bugüne kadar İşteKazan programı ile 80,5 milyon lira fayda sağladığını kaydetti.

Capital 500 listesinde yer alan her 10 şirketten 9'unun Turkcell'le çalıştığını, bu şirketlere maliyetleri düşürme, gelirleri artırma ve riskleri kontrol etme alanlarında fayda sağladıklarını belirten Kocabaş, mobilite odaklı teknolojik dönüşümü şirketler için daha kolaylaştırmak üzere MobilŞirket vizyonunu geliştirdiklerini söyledi.

MobilSantral ile 500 lira tasarruf

Bu yeni vizyonu hayata geçirmede ilk adım olarak Türkiye'nin MobilŞirket envanterini çıkarmak üzere McKinsey Danışmanlık ile birlikte bir çalışma yaptıklarını ve 81 ilden 350 binin üzerindeki kurumsal müşterinin, MobilŞirket skorunun belirlendiğini ifade eden Kocabaş, müşterilere sunulan mobil çözümlerin "temel haberleşme", "bilgiye ve işe her yerden erişim", "süreç/operasyon yönetimi" ve "müşteriye ulaşma" başlıklarını taşıyan 4 kategoride toplandığını; her bir çözümün şirkete yarattığı faydayı göz önünde bulundurarak bir skor belirlendiğini anlattı.

Mobil telefon kullanımı ve bu hatlar üzerinden mesajlaşmayı içeren temel haberleşme kategorisinde KOBİ'lerin, MobilSantral ile santral yatırımı yapmayarak ortalama 500 lira tasarruf sağlayabildikleri örneğini veren Kocabaş, bilgiye ve işe her yerden erişim kategorisi altında ortalama bir BlackBerry kullanıcısının, gün içerisindeki 54 dakikasını, yılda 196 saatini işgücüne çevirebildiğini; operasyon yönetimi kapsamında araç takip çözümü ile araç başı, ayda 100 lira yakıt tasarrufu sağlandığını; müşteri yönetimi başlığı altında mobil pazarlama kampanyalarıyla ortalama yüzde 30 satış artışı elde edilebildiğini kaydetti.

Faydalarını şirketlere anlatacaklar

Kocabaş, MobilŞirket vizyonunu şirketlere anlatmak üzere 20 Nisan'da Bursa'dan başlamak üzere 14 ili kapsayacak bir program düzenleyerek, mobil teknoloji kullanmanın somut faydalarını şirketlere anlatacaklarını belirtirken, düzenleyecekleri MobilŞirket Yarışması ile de il bazında MobilŞirket ödülleri vereceklerini söyledi.

Selen Kocabaş, şirketlerin, 20 Nisan 2011 tarihinden itibaren 6 aylık süre içerisinde, mobil teknolojileri kullanma performansları, aynı ilde yer alan diğer şirketlerin performansı gibi kriterlere göre değerlendirme yapılacağını ve her ilde MobilŞirket skorunu en fazla artıran şirketlerin ödüllendirileceğini dile getirdi.

Mobil iller ve sektörler

Kocabaş'ın verdiği bilgilere göre, yapılan araştırmada en mobil iller İstanbul, Ankara, Sakarya, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Mersin olarak sıralanırken, en mobil sektörler sırasıyla finans, üretim, inşaat, hızlı tüketim malzemeleri, tekstil, lojistik, eğitim, sağlık, bilgi teknolojileri, medya/reklam olarak belirlendi.

Mobil teknoloji kullanımının şirketlere sağladığı faydayı somutlaştırıp gösterecek, şirketlere MobilŞirket skorlarını sektörlerinde ve benzer büyüklükteki şirketlerle kıyaslama olanağı tanıyacak ve danışmanlık almalarına imkan tanıyacak MobilŞirket'in işleyişi şöyle olacak:

"Firmaların teknolojiyi ne kadar kullandıklarını ölçümleyebilmesi için, web üzerinden Turkcell MobilŞirket skorlarını hesaplayabileceği, kendi segment ve sektörlerine göre kıyaslama yapabileceği bir portal oluşturuldu. "www.mobilsirket.com" adresine giren kurumsal müşteriler, kurumsal telefon numaralarını sisteme girerek, kendi şirketleri için bu hesaplamayı yapabilecek. Kendisinin ne kadar 'MobilŞirket' olduğunu gören şirket, kendi sektörü ve kendi büyüklüğündeki şirketlerle karşılaştırma yapabilecek, kuvvetli alanlarını ve gelişim alanlarını tespit ederek, teknoloji yatırımlarını hangi alanlara yönlendirmesi gerektiğini görecek. Şirketler, mobil teknoloji kullanımlarını geliştirmek için Turkcell'den ücretsiz danışmanlık alabilecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir