Türkeş hayatta olsa 'evet' derdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YARSAV ve muhalefet partilerini eleştirdi, referandumda 'evet' oyu vermeye davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milliyetçi Hareket Partisi'nin eski lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandumda önemli olanın 'evet' veya 'hayır' olduğunu belirterek, ''Nasıl geçerse geçsin. Burada kabul veya ret dışında bir mesaj yok. Mesaj budur. Yüzde 50 artı 1 neyse odur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Kanaltürk'te canlı yayınlanan ''Merkez Siyaset'' adlı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Muhalefet, pakette olmayan hususlar üzerine eleştiriler yapıyor, böylece sanki paketteymiş gibi imaj veriyor. Bir korkutma var. Ben bunlardan ikisinin milletin hassas duygularına hitap ettiği için sanki etkilediği yönünde kaygı taşıyorum" dedi. Verdiği cevaplarda, muhalifleri 'kafaları bulandırmak için çamur atmakla' suçlayan Başbakan, "Bu, bilgi kirliliğinin daniskasıdır. İz bıraksın diye atıyorlar iftirayı. Ondan sonra sen bu kara propagandayı silebilirsen sil. Yaptıkları iş bu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

*"YARSAV bu işin içinde aktör. Kim bu YARSAV? Üyelerinin hakim ve savcılardan oluştuğu bir vakıf veya dernek, aktif rol oynuyor. Şimdi nedir bu? Bu bir ihsası reyde bulunmaktır.

*Yandaş yargı oluşturma noktasında mahir olan CHP'dir.

*"Biz iktidara gelince iddiamızı açıklayacağız. Geç bu işi. Varsa bir iddian, koy ortaya, hemen git mahkemeye, yargıya git. Şu anda da yargıya gidebilirsin. Şu anda da yargı açık, hemen davanı aç. Ama şu anda açılmış bir tane davaları yok bu konuda.

*Sadece bu işi söylem olarak, kafaları bulandırmak için yapıyorlar. Tayyip Erdoğan ile ilgili varsa yüce divana götürecek kadar önemli bir iddianız, hemen başlatın süreci, neyi bekliyorsunuz?

*Evet'in çıkması halinde nelerin biteceğini onlar biliyorlar. Çünkü çetelerle mücadelede çok önemli bir kırılma noktası, bunu çok iyi biliyorlar.

*Ben YARSAV dedim, orada kestim. YARSAV'dan sonra bir de çeteler var. Bunlar müşterek bir çete oluşturdular. Müşterek çete çalışıyor. Evet'in çıkması halinde çetelerin biteceğini biliyorlar.

Türkeş hayatta olsa 'evet' derdi

*Ben inanıyorum ki bugün merhum Türkeş hayatta olsa, 'evet' derdi. İnanıyorum ki, Muhsin kardeşim hayatta olsa, o da 'evet' derdi. Nitekim şu anda bağımsız ülkücüler de bu oylamaya, ki onlar bu işin bedelini çok ağır ödediler, onlar da evet diyor.

*Ben inanıyorum ki MHP'ye oy veren kardeşlerim yine MHP'li olarak tercihlerini kullansınlar o ayrı mesele ama bu bir halk oylaması. Burada gelip MHP'nin amblemine oy kullanmayacaklar. Oraya mührü vurmayacaklar.

*Aynı şekilde CHP'nin tabanında oy kullanan, aklıselim sahibi olan kardeşlerime, vatandaşlarıma da sesleniyorum, onlar da aynı şekilde tercih oyunu kullanırken bu hassasiyet içinde kullansınlar. BBP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, onlar da aynı tercih içerisinde bu oyu kullansınlar.

Af yok

*Bizim kitabımızda terörist başını veya terörist liderleri veya teröristleri affetmek gibi bir şey bugüne kadar asla meclise gelmemiştir.

*Ama ben şunu iddia ediyorum; yani 'evet'in çıkmasıyla Türkiye'yi bizim sıçratmadaki performansımız mukayese edilemeyecek derecede artacaktır. Yani biz prangalarımızdan kurtulacağız.

*Bu halk oylamasında beyaz olan bölüm evet'tir. Orada bir partinin amblemi yoktur. Milletin anayasasına evet'tir. Kahverengi olan kısma da 'darbe anayasasına katkıda bulunuyorum' diyorsa, oraya oyunu vuracaktır.

*Bu konuda hassasiyeti bulunan tüm vatandaşlarımız, şurada kalan 10 gün içerisinde gece-gündüz demeden çalışmaya devam etmelidir. çünkü bunu bir milli mesele olarak görüyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir