Türkiye 3 uluslararası tatbikata katılacak

Türkiye, Pakistan ile "Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı", KKTC ile "Sat/Özel Harekat Timleri Müşterek Tatbikatı", ABD ile "Cooperative Resolve-2014 Tatbikatı" yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye, Pakistan ile "Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı", KKTC ile "Sat/Özel Harekat Timleri Müşterek Tatbikatı", ABD ile  "Cooperative Resolve-2014 Tatbikatı" ve bazı NATO ülkeleriyle "Taktik Liderlik Programı Eğitimi"ne katılacak. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye-Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı, 15 - 30 Eylül'de Eğirdir'de Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Ankara'da Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığında icra edilecek. İki ülke komando ve özel kuvvet birlikleri arasında bilgi değişimi ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi amaçlayan tatbikata, iki ülkeden de Eğirdir'deki bölüme birer komando kolu, Ankara'daki bölüme birer takviyeli özel kuvvetler timi katılacak. 

Türkiye - KKTC ikili Sat/Özel Harekat Timleri Müşterek Tatbikatı, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT timleri ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Özel Harekat timlerinin iştiraki ile 15-26 Eylül'de KKTC'nin ev sahipliğinde yapılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 8 kişilik SAT Timi ile iştirak edeceği tatbikatla, Türk Deniz Kuvvetleri SAT timleri ile KKTC Özel Harekat timleri arasında müşterek çalışabilirliği sağlama ve KKTC ile askeri iş birliğini geliştirme amaçlanıyor.  

Türkiye-ABD arasında 15-18 Eylül'de, "Cooperative Resolve-2014 Tatbikatı" gerçekleştirilecek. Tabur seviyesinde Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı şeklinde icra edilecek tatbikata, Türkiye'den 100 ve ABD'den 90 olmak üzere toplam 190 personel katılacak. Ankara'da Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığı Muhabere Simülasyonu ve Lider Eğitim Merkezinde yürütülecek tatbikat, iki ülkenin kara kuvvetleri arasında eğitim ve iş birliği seviyesini artırmayı amaçlıyor. 

"Taktik Liderlik Programı Eğitimi" kapsamında ise Almanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya ve Türkiye'nin katılımı ile 15 Eylül-10 Ekim'de İspanya'da icra edilecek. Tatbikatla Müttefik Taktik Hava Kuvvetlerinin etkinliğini artırma, NATO konsept ve doktrinlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlama, uçucuların taktik görev planlama ve icra kapasitelerini yükseltme, Liderlik ve Görev Komutanlığı Melekelerini geliştirme hedefleniyor. Türk  Hava  Kuvvetleri de belirtilen tarihlerde 5'inci  Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı üç F-16 uçağı ile 15-26 Eylül'de 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı üç F-16 uçağı ile eğitime katılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir