Türkiye-AB Zirvesi öncesi hazırlık toplantısı yapıldı

Bulgaristan'da düzenlenecek Türkiye-AB Zirvesi öncesinde, AB Bakanı Çelik'in ev sahipliğinde ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun katılımıyla hazırlık toplantısı yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bulgaristan'da düzenlenecek Türkiye-AB Zirvesi öncesi, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzareci Ömer Çelik'in ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla hazırlık toplantısı yapıldı.

Bulgaristan'ın Varna şehrinde 26 Mart'ta toplanacak Türkiye-AB Zirvesi öncesinde AB Bakanlığı'nda hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Çelik ve Çavuşoğlu'na ilaveten her iki bakanlığın müsteşar, müsteşar yardımcısı ve ilgili birimlerin üst düzey bürokratları katıldı.

Toplantıda, zirvede ele alınacak konular ve izlenecek yol haritası gündeme geldi.

Türkiye-AB Zirvesi, Bulgaristan'ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nda 26 Mart'ta Varna'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in liderliğinde gerçekleşecek.

Zirvede Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere ekonomi, ticaret, güvenlik, terörle mücadele, dış politika gibi konular ile Filistin, Balkanlar, Suriye, Arakan, Irak, Libya gibi bölgesel meseleler ele alınacak.

AB - Türkiye Zirvesi 26 Mart'ta Varna'daAB - Türkiye Zirvesi 26 Mart'ta Varna'da

 

Bu konularda ilginizi çekebilir