Türkiye, ABD, AB ve İran arasında köprü olabilir

Bakan Bağış, Türkiye'nin ABD, AB ve İran arasında yaşanan iletişim kopukluklarında köprü olabilecek özelliklere sahip olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olması itibariyle; şu anda Türkiye'nin ABD, AB ve İran arasında yaşanan iletişim kopukluklarında köprü olabilecek özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakanlıkta Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile bir araya geldi. İki bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Bağış, Bakan Eker ile tarımla ilgili konuları değerlendireceklerini ve son gelişmeleri paylaşacaklarını bildirdi.

Görüşme sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Egemen Bağış, bir basın mensubunun, "İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda en son Katar'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temasları sırasında olası bir uranyum takasının Türkiye'de gerçekleşebileceği konusu gündeme geldi. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler?" şeklindeki sorusu üzerine, Türkiye'nin bölgesinde bir barış ülkesi olmak için son 7 yıldır çok önemli çabalar kat ettiğini ve çok önemli başarılar kaydettiğini söyledi.

Şu an itibariyle Türkiye'nin bölgesinde çok önemli bir istikrar unsuru olduğunu ifade eden Devlet Bakanı, şöyle konuştu:

"Bugün Bosna Hersek'le Sırbistan arasında, Afganistan'la Pakistan arasında, Rusya ile Gürcistan arasında, Irak'la Suriye arasında, Filistin, İsrail ve Suriye üçgeni arasında Türkiye'nin arabuluculukları mevcuttur. Şu anda da ABD, AB ve İran arasında yaşanan iletişim kopukluklarında köprü olabilecek özelliklere sahip, doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olmamız itibariyle, zannediyorum Türkiye'nin oynayabileceği hem tarihi, hem de coğrafi görevler vardır.

Biz her zaman söylüyoruz; komşunuzun evindeki yangını söndürmezseniz sizin evinize de bulaşabilir. Biz şu anda bölgemizde yeni huzursuzlukları engellemek için, yeni savaşları engellemek için üzerimize düşün görevi yapmaya çalışıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir