Türkiye, Avrupa'nın 'alışveriş hakemi' oluyor

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri 2012'nin jüri başkanlığına getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Avrupa'nın en saygın alışveriş ödülleri arasında yer alan Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri 2012'nin jüri başkanlığına getirildi. Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC) tarafından verilen ödüllerde daha önce jüri de başkan yardımcılığı yaptığını kaydeden Alkaş, gelişmeyi Türkiye'nin Avrupa'da alışverişte hakemliğe çıkışı olarak yorumladı.

Jüri üyeliği katılımı artırıyor

Bu ödülün 35 yıldır verildiğini aktaran Alkaş, özellikle jüri üyeliği olan ülkelerin daha fazla katılım sağlandığını aktararak, "Önceki dönemde Polonya başkanlığı yapıyordu. Bu dönemde Polonya'da daha proje ön plana çıktı. Çünkü bu durum katılımcı ülkeleri cesaretlendiriyor " dedi.

2010 yılında yarışma için 29 projenin yarıştığını 18 projenin finalist olduğunu bunlar arasında 5 Türk firmasının da yer aldığını kaydeden Alkaş, "Bunlardan Forum İstanbul çok büyük metrekarede, Kozyy ise çok küçük metrekarede finalist oldu. Finalist olan alışveriş merkezlerinin yazdıklarının yanı sıra tek tek ziyaret ediliyor. Bunların hepsinin kapı giriş sayılarına bakılıyor. Burada dereceye girenler dünyada da en iyi olmak için yarışacaklar" diye konuştu.

Yarışmaya katılmak için alışveriş merkezinin ya son 24 ayda açılması ya da renovasyondan geçmesi gerektiğine dikkat çeken Alkaş, 2012 yılı için başvuruların bu yılın temmuz ayında başlayıp eylüle kadar süreceğini belirtti. Türkiye'den bu ödülü alan ilk alışveriş merkezinin Galeria olduğunu aktaran Alkaş, bunu daha sonra Akmerkez, Armada, Kanyon, İstinye Park, Forum Mersin, Meydan Ümraniye, Kozyy Alışveriş Merkezi'nin izlediğini söyledi. Koton'un bugün Rusya ve Doğu Avrupa'daki başarısında uluslar arası standartalara sahip AVM'lerin etkili olduğunu dile getiren Alkaş, Akmerkez'in Corio tarafından satın alınmasında bu ödülün payının olduğunu aktardı.

Nurşin Oral da seçilecek

Türkiye'de AMPD ödüllerini bunun bir devamı olarak yapmaya çalıştıklarını belirten Alkaş, AMPD İstişare Konseyi Başkanı Nuşin Oral'ın ICSC'ye önümüzdeki yıl seçilmesini beklediklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir