Türkiye-Azerbaycan uydu işbirliğine imza attı

İmzalanan protokol çerçevesinde AzerSpace Uydu Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla yörüngede Türksat'a ait bölgeden yararlanılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BAKÜ - Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. ile Azerbaycan İletişim ve Enformasyon Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Hesaplama Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İletişim ve Enformasyon Bakanlığından yapılan açıklamada, protokol çerçevesinde AzerSpace Uydu Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla yörüngede Türksat'a ait bölgeden yararlanılacak.

Uygulamayla iki ülke arasındaki karşılıklı işbirliğinin daha da gelişeceği belirtilen açıklamada, bunun aynı zamanda her iki ülkenin uzay çalışmalarında birbirini desteklemesinin de önünü açacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre protokol, tarafların uydu hizmeti konusunda çeşitli ortak proje ve programlar hazırlamasını da öngörüyor. Ortak çalışma kapsamında işletilecek Azerbaycan uydusunun kapsama alanında Avrupa'nın tamamı, Asya'nın ise büyük bölümü bulunacak.

Söz konusu uyduyla Azerbaycan, radyo ve televizyon yayınları, internet ve data gibi çeşitli telekomünikasyon hizmet ve faaliyetlerini yüksek kalitede gerçekleştirebilecek.