Türkiye bölgenin otomobil üssü olmaya aday

Toyota CEO'su Bozkurt'a göre Türkiye'nin coğrafi konumu firmalara avantaj sağlıyor, bazı kolaylıklarla Türkiye otomobil üssü olabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Türkiye'nin coğrafi konumunun firmalara avantaj sağladığını belirterek, bazı kolaylıkların devreye sokulması halinde, bölgenin otomobil üssü olmaya aday olduğunu bildirdi.

Bozkurt, Toyota Aydoğan Plaza'da düzenlediği basın toplantısında, pazar günü yapılan seçim sonuçlarının Türkiye için sürpriz olmadığını söyledi.

"Biraz beklenen sonuç demek mümkün. Elbette ki devam eden programlar vardı, bunların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini biliyoruz, ekonomiye özellikle de yabancı yatırımcılara belli anlamda güven verecektir diye düşünüyoruz" diyen Bozkurt, kendileri için önemli olanın, istikrarın devamı olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz yıllarda zaman zaman yaşanan inişli çıkışlı tabloların sektörlerini olumsuz etkilediğini kaydeden Bozkurt, "Bizim istediğimiz bir yıl rekorlar kırıp, ertesi yıl krizler yaşayan bir ekonomi değil. Mümkün olduğunca daha stabil, yavaş yavaş ve sağlıklı büyüyen bir ekonomiye ulaşmak" dedi.

Birçok marka Türkiye'deki yatırımını büyütmek istiyor

Türkiye'nin 7-8 yıldır, tüm dünyada parlayan bir yıldız konumuna geldiğini, bir çok markanın ülkemizde yatırım yapmak ya da mevcut yatırımlarını büyütmek istediğini ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu:

"Çünkü Türkiye'nin coğrafi konumu gerçekten çok avantaj sağlıyor firmalara. Avrupa'nın, Afrika'nın, Ortadoğu'nun, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri coğrafyasının tam göbeğinde bir ülke konumundayız. Üç tarafı denizlerle kaplı bir ülkeyiz. Her yere deniz ya da kara yolu trafiği ulaşımımız var. Lojistik olarak da avantajlı konumdayız. İşçilik, mühendislik kalitemiz çok yüksek. Kalitesi yüksek bir yan sanayimiz var. Bunların hepsini bir araya getirdiğiniz zaman aslında bu, 'un var, yağ var, şeker var, helva niye yapmıyoruz'a benziyor. İşte bunları yatırıma dönüştürecek bazı kolaylıkları da devreye sokarsak, tahmin ediyorum Türkiye bu bölgenin otomobil üssü olmaya aday, hatta birinci sırada aday ülkesi demek mümkün."

İç pazarın büyümesi vergiye bağlı

Ali Haydar Bozkurt, iç pazarın büyümesi gerektiğini, bunun için de daha çağdaş vergi düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Türkiye'de, otomobil üzerindeki vergilerin dünyanın hiç bir yerinde olmadığı kadar yüksek olduğunu dile getiren Bozkurt, iç pazarın canlanmasının, yatırımcının burada yapacağı yatırıma daha sıcak, daha cazip bakmasına sebep olacağını açıkladı.

Burada üretilen otomobillerin en az yüzde 80'inin farklı ülkelere ihraç edileceğini, bununla birlikte yan sanayide üretimin ve istihdamın artacağını belirten Bozkurt, "Bugünden yarına tüm vergi sisteminin değiştirilmesi mutlaka söz konusu olmayacaktır. Ülkemizde otomotiv sektörünün yarattığı direkt ya da dolaylı vergilere her zaman ihtiyaç vardır. Ancak bununla ilgili 5 ya da 10 yıllık plan yapılarak, kademeli olarak bu yıllarda otomobil üzerindeki vergilerin nasıl azaltılacağının bir planı ortaya çıkarılır ve bunlar deklare edilirse, yerli ve yabancı yatırımcı, önündeki 5-10 yılını net görmeye başlayacaktır" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir