Türkiye, CeBIT'in 2011 yılı Partner Ülkesi oldu

1-5 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda şirketler arası tüm ilişkiler İTO ve Deutsche Messe aracılığıyla yürütülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye, dünyanın en büyük teknoloji fuarı CeBIT'in 2011 yılı Partner Ülkesi oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yapılan açıklamada, İTO'nun girişimleri sonucunda Alman Bilişim ve Telekomünikasyon Derneği BITKOM ve CeBIT organizatörü Deutsche Messe'nin, Türkiye'yi resmen 2011 yılı partner ülkesi olarak ilan ettiği belirtildi.

Almanya, Hannover'de 1-5 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda şirketler arası tüm ilişkilerin İstanbul Ticaret Odası ve Deutsche Messe aracılığıyla yürütüleceği kaydedildi.

CeBIT'te Türk katılımcılara önümüzdeki yıl özel bir yer verileceği dile getirilen açıklamada, CeBIT 2011'in ilk günü olan 1 Mart 2011'de Türk-Alman Bilgi ve İletişim Teknolojileri Zirvesinin de düzenleneceği bildirildi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Türkiye'nin CeBIT'te partner ülke olarak açıklanmasını, bilim ve teknoloji yarışında Türkiye'nin katettiği mesafeyi göstermesi açısından heyecan verici bulduğunu belirtti.

Yalçıntaş, şunları ifade etti:

"Bu yıl gerçekleştirilen CeBIT'te 68 ülkeden 4 bin 157 firma stant açtı. 77 ülkeden 334 bin kişi bu fuarı ziyaret etti. CeBIT 2010'da yatırım hacmi 10 milyar avronun üzerinde gerçekleşti. Sadece bu rakamlar, yakalayacağımız avantajı net bir şekilde ortaya koyuyor. Partner ülke olarak çok daha etkin kullanabileceğimiz CeBIT platformu, Türk firmalarının yeni iş ortaklıkları gerçekleştirmelerinde anahtar rol oynayacak."

İTO olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bölgenin en büyük Teknoloji Geliştirme Bölgesini kurmak için çalışma yaptıklarını anımsatan Yalçıntaş, bu projede Savunma Sanayii Müsteşarlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ile ortaklık yaptıklarını anlattı.

KOBİ'lerin iş ortaklıkları kurmalarına yardım edecek

Projenin temeli olan kuruluş imzalarını çok kısa bir süre önce attıklarını belirten Yalçıntaş, "Projeye somut olarak start verme zamanı geldi. CeBIT'e Mart 2011'de partner ülke olmamız, Teknopark İstanbul Projesi'nin gelişimine de çok önemli bir ivme kazandıracaktır" dedi.

BITKOM Başkanı Prof. August-Wilhelm Scheer

Alman Bilişim ve Telekomünikasyon Derneği BITKOM Başkanı Prof. August-Wilhelm Scheer ise Türk firmalarının Avrupa ve Asya'da edindikleri tecrübe ile Almanya'nın önemli iş ortakları haline geldiğini kaydetti.

Scheer, "Alman kuruluşlar, Türk şirketleri ile ortak çalışmalarda büyük kazanç elde edecek. Bu işbirliktelikleri, KOBİ'lerin uluslararası arenada iş ortaklıkları kurmalarına da yardım edecek" ifadesini kullandı.

CeBIT Yönetim Kurulu Başkanı Ernst Raue

CeBIT Yönetim Kurulu Başkanı Ernst Raue ise Türkiye'nin tüm sektöre yeni bir hareket getireceğine inandığını dile getirerek, "İyi ilişkiler içerisinde olduğumuz Türk ortaklarımızla ilişkilerimizi daha da derinleştirip, ilerletebileceğimiz ve dijital dünyanın kalbinin attığı bu platformda sunumlarını gerçekleştirme imkanı verebileceğimiz için seviniyoruz. Türk firmaları, tüm yeni teknolojilerini 1-5 Mart 2011 tarihleri arasında özel bir sunum ile görücüye çıkarabilecek" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir