Türkiye, daha yüksek notu hakediyor

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin önümüzdeki 12-18 aylık süreçte 'yatırım yapılabilir ülke' notuna erişeceğini düşünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Türkiye'nin daha yüksek kredi notlarını hak ettiğini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki 12-18 aylık süreçte Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke kredi notuna erişeceğine inanıyorum" dedi.

Şimşek, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Bloomberg Businessweek European Leadership" adlı foruma katılarak, Bloomberg yetkilisi Norman Pearlstine'ın sorularını yanıtladı. Foruma, çok sayıda ülkeden yetkili, yönetici ve yatırımcı katıldı.

Forumun ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, toplantıda da değindiği kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye ilişkin değerlendirmeleri konusundaki görüşünün sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye ilişkin değerlendirmelerinin, maalesef güncel olmadığını ifade ettim. Türkiye son yıllarda çok büyük değişim ve dönüşümden geçti. Türkiye'nin makro ekonomik temelleri çok sağlam, Türkiye'de siyasi istikrar var ve Türkiye'nin bütün göstergeleri son derece olumlu. Türkiye aslında çok daha yüksek kredi notlarını hak ediyor. Hatta piyasalar şu anda çok daha yüksek fiyatlıyor zaten. Dolayısıyla kredi derecelendirme kuruluşları geriden sürekli takip ediyor. Bugün bunu da tekrarladım, onlar geriden takip ediyorlar dedim ama şunu da ekledim, muhtemelen önümüzdeki 12-18 aylık süreçte Türkiye yatırım yapılabilir ülke kredi notuna erişecek, ben ona inanıyorum."

Forumda ise Bloomberg yetkilisi Pearlstine, Şimşek'e, Türk ekonomisindeki büyüme, ekonominin geleceği, Türkiye'nin AB süreci gibi konularda sorular yöneltti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir