Türkiye fastfoodta geleneksel tatlardan vazgeçmiyor

Araştırmaya göre, Simit Sarayı, favori görülen ve tavsiye edilen markalar arasında ilk sırada yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Nielsen'in yaptığı fastfood ve unlu mamuller sektörü araştırmasına göre Türkiye, fastfoodta geleneksel tatlardan vazgeçmiyor.
Simit Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, pazar araştırmaları yapan Nielsen'in, Eylül-Ekim aylarında, tüm Türkiye'yi temsilen 941 kişiyle yüz yüze görüşme tekniği ile yaptığı araştırmanın sonuçlarına yer verildi. Araştırmaya göre, Simit Sarayı, favori görülen ve tavsiye edilen markalar arasında ilk sırada yer aldı.
Katılımcıların yüzde 30'u Simit Sarayı'nı favori zincir fastfood markası olarak belirtirken, yüzde 29'u tavsiye edeceği markanın Simit Sarayı olacağını kaydetti. 
Simit Sarayı'nı bilenlerin yüzde 34'ü, bu markayı başkalarına tavsiye ettiğini söylerken, Simit Sarayı rakiplerine oranla en düşük "ret skoru"nu elde etti.
"35 ülke ile görüşmelerimiz devam ediyor"
Simit Sarayı Dünya Geneli Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, 8 yıl önce fastfood sektörüne girdiklerini hatırlatarak, bugün yurt içinde 150 şube ile hizmet verdiklerini kaydetti.
2004'te TÜBİTAK ortaklığıyla geliştirilen 7 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu merkezi üretim tesislerinde ayda 6 milyon adet üretim yaptıklarını ifade eden Okutur, şu bilgileri verdi:
"Simit Sarayı mağazalarını her gün ortalama 250 bin kişi ziyaret ediyor. Dünyanın en büyük fastfood zinciri Mc Donalds'tan bir fazla şube açma amacıyla yola çıkan Simit Sarayı, Hollanda ve Kıbrıs'ta açtığı şubelerle dünyaya açılmış bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Yunanistan ve Mekke'de de mağaza açacağız. İki yıl içerisinde yurt içinde 500, yurt dışında başta Hollanda, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri olmak üzere 500 mağaza açmayı hedefliyoruz. Simit Sarayı'ndaki hedefimiz, en az 100 bin çalışanı olması ve kısa zamanda Türkiye'deki tüm şehirlerde, ardından dünyadaki birçok ülkede bulunmak ve daha sonra dünyadaki en fazla restoran zincirine sahip marka olup, ilk 500 şirket arasına girmektir. Şu anda yaklaşık 35 ülke ile görüşmelerimiz devam etmektedir."
Bu konularda ilginizi çekebilir