Türkiye Finans'tan ÇTSO üyelerine kredi

Banka ile ÇTSO arasında 200 milyon liralık kredi protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Türkiye Finans Katılım Bankası ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) arasında 200 milyon liralık kredi protokolü imzalandı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, Kolin Otel'de düzenlenen protokolün imza töreninde, protokolle ÇTSO üyelerinin, uygun maliyet ve vade seçenekleriyle finansman kaynaklarından yararlanabileceğini söyledi.

Nacar, Türkiye Finans'ın "katılım bankacılığı" çerçevesindeki uygulamaları ve reel sektöre sağladığı finansal destekle ön plana çıktığını belirterek, "Diğer illerde olduğu gibi Çanakkale'de de reel sektöre katkı sağlayacağız. Bankamız, ekonominin gelişmesinde reel sektörün rolünün farkındadır" dedi.

Üretim yapmayan ve tüm ihtiyaçlarını dışarıdan karşılayan bir ekonominin uzun vadede ayakta kalmasının mümkün olmayacağına işaret eden Nacar, "Biz de illerdeki üretim ve ticaret potansiyelinin yükseltilmesi amacıyla sanayi ve ticaret odalarımızla protokol yaparak, sanayici ve işletmecilerimize düşük maliyet ve farklı vade seçeneklerini sunuyoruz" diye konuştu.

Nacar ve ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan tarafından imzalanan protokole göre, nakdi krediler, aylık ödemeli ticari kredi gibi değerlendirilerek 12 aya kadar vadeli kullandırılacak. Kredilerin vadesi 36 aya kadar uzatılabilecek. Kredilerin aylık kar oranları ise TL'de yüzde 0,95, dolarda yüzde 0,55 ve avroda ise yüzde 0,54'ten başlayacak.

Ayrıca, Türkiye Finans Katılım Bankası, Çanakkaleli iş adamlarına ihtiyaçları olan ham madde, ticari mal, makina-techizat, taşıt, gayrimenkul ve bilgisayar gibi emtialar için de kredi imkanı sağlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir