Türkiye Finans'tan KMTSO üyelerine kredi

Protokol kapsamında KMTSO üyeleri uygun maliyet ve vade seçenekleri ile kredi kaynaklarından yararlanabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ - Türkiye Finans Katılım Bankası, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile 200 milyon TL'lik kredi protokolü imzaladı. Protokol kapsamında KMTSO üyeleri uygun maliyet ve vade seçenekleri ile kredi kaynaklarından yararlanabilecek.

Ramada Otel'de gerçekleştirilen kredi protolü imza töreninde konuşan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, reel sektöre katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

Nacar, şunları kaydetti:

"Türkiye Finans Katılım Bankası ekonominin gelişmesinde reel sektörün rolünün farkındadır. Üretim yapmayan; tüm ihtiyaçlarını dışarıdan karşılayan bir ekonominin uzun vadede ayakta kalması mümkün değildir. Biz de illerdeki üretim ve ticaret potansiyelinin yükseltilmesi amacıyla sanayi ve ticaret odalarımızla protokol yaparak, sanayici ve işletmecilerimize düşük maliyet ve farklı vade seçenekleri sunuyoruz."

Kahramanmaraşlı iş adamlarına seslenen Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar, iş adamlarını kredi kullanma konusunda uyardı.

Nacar, "Finansal kaynak işletmemize artı değer yaratmıyorsa, o kaynağı kullanmamıza gerek yoktur. İşletmeler için nakit para insan bedenine etki eden ilaç gibidir. Uygun olmayan dozajda alınan ilaç vücutta nasıl bir tahribata yol açıyorsa, işletmeler için kullanılan krediler de aynı etkiyi verir"şeklinde konuştu.

KMTSO Başkanı Mehmet Balduk ise Türkiye Finans Katılım Bankası'na teşekkür ederek, "Kahramanmaraşlı işadamları verilen bu destekle yatırıma ve istihdama katkı sağlamaya devam edecektir."dedi.

Türkiye Finans ve KMTSO arasında imzalanan protokole göre nakdi krediler; aylık ödemeli ticari kredi gibi değerlendirilerek 12 aya kadar vadeli kullandırılacak. KOBİ'lerin gayrimenkul alımı, ticari araç alımı ve makine alımı için kullandırılacak kredilerin vadesi ise 36 aya kadar uzatılabilecek. Kullandırılacak kredilerin aylık kar oranları TL'de 0,87'den, dolarda 0,53'ten, Euroda ise 0,48'den başlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir