Türkiye Finans’tan Trabzonlu işletmecilere kredi

Türkiye Finans ile TTSO 250 milyon liralık kredi protokolü imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Türkiye Finans ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) arasında 250 milyon liralık kredi protokolü imzalandı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, Zorlu Grand Otel'deki törende, Türk ekonomisinde reel sektörün rolünün çok büyük olduğunu ifade ederek, "Üretim yapmayan, tüm ihtiyaçlarını dışarıdan karşılayan bir ekonominin uzun vadede ayakta kalması mümkün değildir" dedi.

Bu kapsamda kendilerinin de Türkiye Finans Katılım Bankası olarak Türkiye'nin çeşitli illerinde üretim ve ticaret potansiyelinin yükseltilmesi amacıyla sanayi ve ticaret odalarımızla protokol yaptıklarını anlatan Nacar, sanayici ve işletmecilere düşük maliyet ve farklı vade seçenekleri sunduklarını söyledi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'da mevduatın iyi bir seviyede olduğunu belirterek, "Mevduatın krediye dönüştürülmesi olumlu bir gelişme. Trabzon'da 100 banka şubesi bulunuyor. Bu, ilimizdeki ticaretin hangi boyutta olduğunun bir göstergesi. İlimizde ekonomik gelişmelerin ilerleyen günlerde daha da pozitif olacağını düşünüyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Nacar ile Hacısalihoğlu, Türkiye Finans ile TTSO adına, 250 milyon liralık kredi protokolü imzaladı.

Protokole göre, nakdi krediler, aylık ödemeli ticari kredi gibi değerlendirilerek 12 aya kadar vadeli kullandırılacak.

KOBİ'lerin gayrimenkul alımı, ticari amaç alımı ve makine alımı için kullandırılacak kredilerin vadesi 36 aya kadar uzatılabilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir