Türkiye, girişimcilik ödülünde finalde

"Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz" projesi Avrupa'da 399 proje arasında finale kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - KOSGEB'in çabaları sonucunda dahil olunan Avrupa Girişimcilik Ödülü'ne Türkiye adına Düzce Üniversitesi tarafından hazırlanan ''Birlikte Daha İyisini Yapabiliriz'' projesi finale kaldı.Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde  girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum ve kuruluşların katıldığı yarışma 5 kategoride gerçekleştirildi

KOSGEB'in  başvuru formundaki  açıklamada şunlara değinildi.  ''AB'deki değerlendirme süreci sonrasında, Komisyondan alınan yazıda, Düzce Üniversitesi tarafından sunulan projenin finale kaldığı bilgisi verilmiştir. 24 AB ülkesi ile birlikte Hırvatistan, İzlanda, Norveç ve Türkiye'nin de katıldığı 2011 yılı Avrupa Girişimcilik Ödülü için bu ülkelerden 399 proje yarışmıştır. Her ülkeden 2 aday olmak üzere 54 aday Komisyon'a gönderilmiştir. KOSGEB İdaresi Başkanlığı tarafından seçilerek ülkemiz adına gönderilen Düzce Üniversitesine ait ''Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz'' projesinin de içinde bulunduğu 12 aday finale kalmıştır. Girişimcilik Ödül töreninin 24-25 Mayıs 2011 tarihlerinde Budapeşte'de gerçekleştirileceği kaydedildi.

Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz projesi, Yığılca'nın sosyoekonomik kalkınmasında arıcılığın ve bal üretim ormanlarının etkili bir şekilde değerlendirilmesini hedefliyor. Proje ile Yığılca'da bilinçli arıcı sayısının artırılması, arıcılığa yeni başlayacak olanların eğitilmesi, genç işsizlerin, ev kadınlarının ve bedensel özürlülerin arıcılığa teşvik edilmesi, Yığılca'da üretim kapasitesini artırmaya yönelik bal üretim ormanlarının kurulması ve arıcılığın Yığılca'nın hem sosyal, hem de ekonomik kalkınmasında etkili bir faaliyet haline dönüştürülmesi planlanıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir