Türkiye ile Libya arasında vizeler kaldırıldı

Her iki ülke vatandaşlarından diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport taşıyanlar vizeden muaf tutulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Türkiye ile Libya arasında imzalanan karşılıklı vize muafiyeti anlaşması, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
İki ülke arasında 25 Kasım 2009 tarihinde Trablus'ta imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Libya Arap Halk Sosyalist Büyük Cemahiriyesi Arasında Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Mutabakat Zaptı"nın onaylanmasının, 21 Ocakta Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldığı bildirildi.
Buna göre her iki ülke vatandaşlarından diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport taşıyanların yanı sıra denizadamı cüzdanı veya uçak mürettebatı için seyahat belgesi taşıyanlar vizeden muaf tutulacak.
Türkiye'den UNDP'ye yardım
Türkiye, Avrasya'da bölgesel Sürdürülebilir İş Geliştirme'nin (Avrupa ve BDT) uygulanması için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) maliyet paylaşımı temelinde 877 bin 935 ABD Doları katkıda bulunacak.
Resmi Gazetede bugün yayımlanan karara göre, 16 Temmuz 2009 tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti (Donör) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arasında Üçüncü Tarafların Maliyetlerini Paylaşım Anlaşması"nın onaylanmasının, Bakanlar Kurulu'nca 21 Ocak 2010 tarihinde kararlaştırıldığı belirtildi.
Buna göre Türkiye, UNDP'ye yapacağı katkının ilk taksidini 1 Haziran 2009'da öderken, ikinci taksidini 1 Nisan'da 292 bin 645 ABD Doları, üçüncü taksidini ise 1 Şubat 2011'de 195 bin 97 ABD Doları olmak üzere üç taksitte ödeyecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir