Türkiye-İsrail-ABD'den ortak arama kurtarma tatbikatı

Deniz ile hava kuvvetleri arasında yapılacak yıllık ortak arama ve kurtarma tatbikatı bugün başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAYFA - Türkiye-İsrail-ABD deniz ile hava kuvvetleri arasında yapılacak yıllık ortak arama ve kurtarma tatbikatı için Türk donanmasının 2 gemisi İsrail'in Hayfa Limanı'na ulaştı.

İsrail açıklarında uluslararası sularda yarın başlayacak ve 21 Ağustos'a kadar devam edecek tatbikata katılacak Türk donanmasından "Gökçeada" fırkateyni ile "Bandırma" korveti Hayfa limanına demirledi. Arama kurtarma tatbikatını İsrailli komutan İlan Şrigyi yönetecek.

Ortak tatbikatla ilgili olarak Hayfa'daki İsrail donanma üssünde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İsrail Filotila komutanlarından Yoav Abergeil, bu yıl her 3 ülkenin katılımıyla yapılacak ortak arama kurtarma tatbikatının 9'uncusunun gerçekleştirildiğini belirtti. Abergeil, "Güvenilir Deniz Kızı" adıyla yapılacak tatbikatın amacının, doğal afetler veya teröristlerce denizde değişik hedeflere yapılacak muhtemel saldırılar konusunda işbirliği olduğunu söyledi. Abergeil, deniz trafiğinin en yoğun olduğu Akdeniz'de yapılacak tatbikatta helikopterler ve kurtarma timlerinin de yer alacağını kaydetti.

Her 3 ülkenin askeri kuvvetlerinin, savaş gösterisi için değil tümüyle insani amaçla bir araya geldiklerini vurgulayan Abergeil ayrıca, Akdeniz'deki diğer ülkeleri de gözlemci veya katılımcı olarak tatbikata katılmaya davet etti.