Türkiye, Kamerun'a yardım için hazır

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kamerun'un turistik zenginliğinin büyük bir potansiyel içerdiğini ve Türkiye'nin her alanda Kamerun'a yardım yapmak için hazır olduğunu dile getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kamerun Turizm ve Rekreasyon Bakanı Bello Bouba Maigari ile bir araya geldi. 

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Bakan Çelik, Kamerun'un turistik ve kültürel zenginliğinin büyük bir potansiyel içerdiğini, Kamerun'daki konaklama tesislerinin hizmet kalitesini yükseltmek ve ülkenin altyapısını geliştirmek başta olmak üzere Türkiye'nin her alanda yardıma hazır olduğunu bildirdi. 

 Bakan Maigari, bölgenin en istikrarlı ülkelerinden biri konumundaki Kamerun'a eğitim, altyapı çalışmaları ve turizm formasyonu gibi konularda Türkiye'nin destek vermesini beklediklerini belirtti. 

Görüşmeye ilişkin detayları Twitter hesabı aracılığıyla paylaşan Çelik, şunları kaydetti: 

"Kamerun eski Başbakanı ve Turizm Bakanı misafirimizdi. Kendisiyle Kamerun'u, Afrika'nın istikrarını, Orta Afrika'daki olayları, Türkiye-Kamerun arasında ne tür işbirliği yapabileceğimizi konuştuk. Türkiye'nin Afrika'ya dönük aktif ilgisinin olumlu sonuçlarının her yerde fark edildiğini gördük. Türkiye, Afrika'da her yerde sömürgeci zihniyet ve oryantalist bakıştan uzak bir dost olarak algılanıyor. Afrika her zaman aklımızda." 

Çelik, ayrıca konuğunun getirdiği armağana ilişkin, "Kendisi bize Afrika'da soyu tükenmekte olan bir fil türünü ifade eden bir eser getirdi" ifadesi paylaştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir