Türkiye sıcak bakıyor

ABD Irak'tan çekilirken silahsız teçhizat ve teknik malzemenin geçişine Türkiye, ilke olarak olumlu yaklaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, ABD Irak'tan çekilirken silahsız teçhizat ve teknik malzemenin geçişine Türkiye'nin "ilke olarak olumlu yaklaştığını" söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, düzenlediği basın toplantısında, ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen'ın Türkiye ziyaretinin esas itibariyle bir tanışma ziyareti olduğunu ve Mullen'ın Pakistan temaslarının ardından Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Ünal, ziyarette özel bir gündem ya da talebin gündemde olmadığını vurgulayarak, önceden bir talep bulunmadığını da ifade etti.

Irak'tan çekilen ABD'nin silahlarının Türkiye'den geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine, silahlı malzemenin geçmesiyle ilgili Türkiye'den bir talep bulunmadığını kaydeden Ünal, silahsız teçhizatın ve teknik malzemenin geçişi noktasında Türkiye'nin "ilke olarak olumlu yaklaştığını" belirtti. Ünal, bu konuda istişarelerin devam ettiğini ve ayrıntılandırılmış bir durum bulunmadığını kaydetti.

ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'de

Bu arada ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, Ankara'ya geldi. Oramiral Mullen, Esenboğa Havalimanında ABD Büyükelçiliği yetkililerince karşılandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mullen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i ziyaret etti. Orgeneral Koşaner, Oramiral Mullen'ı Genelkurmay Karargahı'na gelişinde resmi törenle karşıladı. Törenin ardından yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

ABD Genelkurmay Başkanının yarın basın toplantısı düzenlemesi  bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir