Türkiye sıcaktan kavruluyor

Başkentte aşırı sıcaklardan bunalanlar, serinlemek için aqua parklara akın etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Yurt genelinde etkili olan aşırı sıcaklıklar bunaltıyor. Özellikle Başkant'te termometrenin 40 dereceyi gösterdiği dakikalarda vatandaşlar, bir hayli zorluk yaşadı. Bazı vatandaşlar ellerindeki yelpazelerle serinlemeye çalışırken, bazıları ise şemsiye kullanarak güneşin kavurucu etkisinden kurtulmaya çalıştı. Sıcaklara hazırlıksız yakalananlar başlarını ellerindeki gazete ve broşürlerle örterken, sıcaktan bunalan çocuklar ve gençler ise dondurma yiyerek serinledi.

Hava sıcaklığı, kıyı kesimlerimizde mevsim normallerinin 2 ila 4, güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 8, yer yer 10 derece üzerinde olacak.

Ankara'da sıcaklık değerlerinin 40 dereceyi görmesi nedeniyle, denize girerek serinleme imkanı olmayan başkentliler, soluğu Ankara'nın çeşitli yerlerindeki aqua parklarda aldı.

 

Sıcaklar devam edecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri de önümüzdeki günlerde sıcakların devam edeceğini ve yağış beklenmediğini belirtti.

Yetkililer, 11.00-16.00 saatleri arasında özellikle yaşlılar, tansiyon hastaları, hamile ve çocukları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir