Türkiye Şişecam'ın 75. yılı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İhap SUBAŞI / Subaşı Gümrükleme

Türkiye Şişecam'ın 75'inci yıl kutlaması Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Hakikaten, iftihar ve gururla anılacak bir gece yaşandı. Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Prof. Dr. Ahmet Kırman, veciz konuşmalarıyla yıldönümünün mana ve ehemmiyetini anlattılar.

Sayın Kırman şöyle dediler; "Ulu önderimiz Atatürk'ün verdiği talimat gereği 17 Şubat 1934 tarihinde yayınlanan ve Atatürk ile silah arkadaşlarının imzasını taşıyan kuruluş kararnamesi uyarınca Paşabahçe'de 29 Kasım 1935'de tek bir tesis ile Türkiye İş Bankası tarafından kurulan Şişecam'ın serüveni  bugün 8 ülkede 91 tesisle dünya insanının refahı için üretim yapan bir devin başarısı olarak sürmektedir. Ulu önderimizden aldığımız güç ve güven ile omuzlarımıza yüklenen sorumluluğun bilincinde 1935'te Beykoz Paşabahçe'de tek fabrikada cam ev eşyası ve cam ambalaj üretimiyle başlattığımız faaliyetlerimizi, bugün her biri kendi sektöründe dünya devleriyle baş başa yarışan düzcam, cam ev eşyası, cam Ambalaj ve kimyasallar olmak üzere dört ana grupta sürüyoruz."

Devamla; 75 yıllık faaliyet sürecinde Şişecam'da tek değişmeyen "Cama odaklanmıştık" uzmanlaşmanın ve doğru bilinen işi yapma ilkesinden hareket eden, topluluğumuzun başarısının arkasında yatan en önemli unsurlardan birisi olmuştur. Böylece rekabet gücü yüksek faaliyet birimleri oluşturabilmiş, katma değerli ürünler hayata geçirilebilmiş, ülke İhtiyacım karşılamanın yanı sıra bölge ve dünya çapında yüksek ekonomik ölçeklere ulaşılabilmiştir.

Devamla; "1935 yılında Avrupa tarafından verilmemesi nedeniyle Rusya'dan alınan teknoloji ile başlayan faaliyetlerde gelinen bu noktada Rusya'nın en büyük cam ambalaj üreticisi olmamız, dünya sıralamasında en üst basamaklara tırmanmış bulunmamız hiç şüphesiz tesadüf değildir. Tesadüfü olmayan bu başarıların gerçekleşmesinde bizleri yalnız bırakmayan, her şeyin sıfırdan adım adım keşfedilerek yol alınmaya başlandığı 1935'ten bugüne elde edilen başarılarda, katkılarını esirgemeyen, bize her zaman destek veren ana hissedarlarımız başta olmak üzere tüm hissedarlarımıza birlikte çalıştığımız tüm iş ortaklarımıza, teveccühlerini her vesile ile ifade eden ve ürünlerimi ile yaşamlarını kolaylaştırma gayretimizi her zaman destekleyen müşterilerimize ve de; 75 yıl önce tarafımıza verilen bu önemli misyonu üslenen, yöneten ve geliştiren îl günden itibaren camın büyüsüne kapılarak emeğini ve alın terini bu kurum için ortaya koyan ebediyete intikal edenler başta olmak üzere tüm Şişecamlılara sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum." diyor Sayın Ahmet Kırman. Tüm çalışanlarına ve kamuoyuna sesleniyorlar.

Patronsuz Türkiye İş Bankası'nın, patronsuz iştiraki, ülkeye getirdiğiniz, profesyonel İş Bankalılar ile ekonomik ferahlık takdire şayansınız.

Bir okul mahiyetinde yetiştirdiğiniz değerlerle ülke ekonomisinde lidersiniz. Sizlere sonsuz minnet, teşekkürler, nice yıllar dileğiyle.

Bu konularda ilginizi çekebilir