Türkiye, Temas Grubu'nda yer alacak

Davutoğlu, Libya'ya yönelik uzun süreli siyaseti yönlendirmek üzere oluşturulacak grupta Türkiye'nin yer alacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Uluslararası Libya Konferansı'nda kurulması kararlaştırılan Temas Grubu'nun içinde, Türkiye'nin de yer alacağını açıkladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı'na katılan Davutoğlu, konferansın ardından Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi.

Bakan Davutoğlu, Uluslararası Libya Konferansı'nda kurulması kararlaştırılan Temas Grubu'nun temel görevinin, geçiş sürecinin Libya halkınca sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesine yardım etmek olduğunu belirterek, "Türkiye bu temas grubunun içinde yer alacak. Ama Temas Grubu'nun daha formatı, çalışma esasları belirlenmedi. Ama bizim bu irademiz söz konusu" diye konuştu.

Davutoğlu, "Türkiye ile ABD'nin Libya için ortak plan hazırladığı" yönündeki soru üzerine, "ABD ile sürekli istişare halinde, kanaatlerimizi de yansıtan, bu geçiş sürecinin nasıl yönetilebileceği konusunda bazı çalışmalarımız oldu. Karşılıklı olarak paylaştığımız, diğer taraflarla da ama özellikle ABD ile karşılıklı olarak paylaştığımız şeyler oldu. Özellikle bu geçiş döneminin yürütülmesi açısından, bu çalışmalar devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir