”Türkiye, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek”

Baykal, son günlerde yaşanan terör saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürerek, topraklarının her santimetre karesini şer örgütünden temizleyeceğini bildirdi.

Baykal, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde 5 korucunun şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendiğini kaydetti. Koruculara rahmet, ailelerine, tüm Türkiye'ye başsağlığı ve sabır dileyen Baykal, "Açık açık lanetlenmesi gereken terör örgütü, 27 Temmuz günü Güngören'de, 30 Temmuz günü Sivas'ta gösterdiği çirkin yüzüyle bugün de Şırnak'ta ortaya çıktı" dedi. 

Baykal, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Elbette Türkiye, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve topraklarının her santimetrekaresini, her tür şer örgütünden temizleyecektir. Bu inançla belirtmek istiyorum ki başta Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere, güvenlik güçlerimiz canla başla terörle mücadelesini sürdürür ve örgüte darbe üstüne darbe vururken, siyasi iradenin de terörle mücadele konusundaki kararlılığından, duyarlılığından zafiyet hissedilmemeli, her koşulda terör örgütü ve bu örgütün her coğrafyadaki yeminli destekçileriyle mücadele esas alınmalıdır."