Türkiye - Vietnam ticareti artıracak

Türkiye- Vietnam Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı mutabakat zaptı imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Dış Ticaret Müsteşarlığında düzenlenen törende, mutabakat zaptını teknik heyetler arasında süren verimli çalışmalar sonunda imzaladıklarını söyledi.

Toplantının, Türkiye ve Vietnam arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, iki ülke arasındaki mevcut ticaret ve ekonomik işbirliğinin en kısa sürede arzu edilen seviyeye çıkarılmasını istediklerini söyledi.

İmzalanan mutabakat zaptında yer alan işbirliği çalışmalarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Yazıcı, işbirliği çalışmalarının sadece mutabakat zaptında yer alan alanlarla sınırlı kalmaması, yeni işbirliği alanlarının da tespit edilmesi gerektiğine işaret etti.

Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Vu Huy Hoang ise toplantının, Vietnam ve Türkiye arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi açısından mihenk taşı olacağına inandığını söyledi.

İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için pek çok fırsat olduğuna inandığını dile getiren Hoang, Türkiye ve Vietnam arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini istediklerini ifade etti.

Toplantıda, ikili ticaret hacminin önümüzdeki dönemde 2 milyar dolara çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Vietnam ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel girişimlerde işbirliği çalışmalarının da gözden geçirildiği toplantıda, iki ülke arasında özellikle ''Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'' ve ''Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması''nın sonuçlandırılmasına yönelik görüşmeler yapıldığı kaydedildi.