Türkiye'den 20 otele ”TUI Holly ödülü”

TUI tarafından belirlenen, dünyanın en iyi hizmet veren 100 oteli arasına giren Türkiye'deki 20 otele ödülleri verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alman Turizm Şirketi TUI tarafından turizm sektöründeki 500 bin müşteri arasında yapılan ankette, dünyanın en iyi hizmet veren 100 oteli arasına giren Türkiye'deki 20 otele "TUI Holly ödülü" verildi.

TUI Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Volker Böttcher, Feriye Restoran'daki ödül töreninde, bu yılki törenin İstanbul'un 2010 yılının Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi nedeniyle İstanbul'da yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Yaptıkları ankette tüm dünyada en iyi hizmet veren 100 otelin seçildiğini ifade eden Böttcher, bunların içerisinde Türkiye'den 20 otelin bulunduğunu söyledi.

Bunların turizm sektöründeki müşteriler arasında yapılan anket sonucunda belirlendiğini ifade eden Böttcher, "Almanya'nın önde gelen seyahat organizatörü TUI dünyanın en iyi tatil otellerini belirlemek için her sene bu anketi yapıyor. Bu anket sonucunda TUI Holly ödülünü almaya hak kazanan oteller kalitelerini kanıtlamış olmuyorlar" dedi.

Böttcher, yapılan anket sonucunda, Türkiye'deki Aparthotel Yetkin, Barut Otel Hemera Resort-Spa, Barut Otel Lara Resort-Spa Suites, Barut Otel Arum Rosert-Spa, Cornelia de Luxe Resort, Gloria Verde Resort, Hillside Beach Clup, Otel Amara Beach Resort, Otel Amara Dole Vita, Otel Amara Wing Resort, Otel Asteria, Otel Delphin Deluxe Resort, Otel Delphin Palece, Otel Papillon Zeugma, Otel Selin Resort-Spa, Otel Turpuoise Resort-Spa, Iberotel Sarigerme Park, Kirman Otel Leodikya Resort, Robinson Club Pamfilya ve Sensimar Side Resort-Spa otellerinin dünyada en iyi hizmet veren 100 otel arasında yer aldığını kaydetti.

"Oteller, TUI Holly ödülünü almak için rekebet ediyor"

Böttcher, yaklaşık 8 bin otel işletmecisinin her sene TUI Holly ödülünü kazanmak için birbiriyle rekabet ettiğini belirtti.

Böttcher, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin güney sahillerinden Konaklı'daki 4 yıldızlı Aparthotel Yetkin, Doğu Akdeniz'in en iyi oteli ödülünün sahibi oldu. Ayrıca aynı sahilde yer alan 5 yıldızlı Amara Dolce Vita Oteli de en iyi yeni otel olarak seçildi.

Otel konukları arasında yapılan bir anketle otellere 5 dereceli barem üzerinden not veriliyor. Bunlardan hareketle her otelin kendi ortalama notu belirleniyor. Otel ödüllerini verilmesinde ise otelin aldığı toplam not belirleyici oluyor. TUI konuklarının doldurdukları 500 bin anket formu bu sene de değerlendirmenin esasını oluşturdu."

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da yaptığı konuşmada, Bakanlığın, Türkiye'nin en büyük pazarı olan Almanya'dan en fazla turist gönderen tur operatörü TUI ile son yıllarda çok yakın ve verimli işbirliği içinde olduğunu söyledi.

TUI ile ortak tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Özaslan, "Bu işbirliği içerisinde, İstanbul'da yapılan TUI Holly ödüllerinin dağıtım gecesinde, ödüle layık görülen otellerimizin sadece Avrupa'da değil, dünyada da hem fiziki koşullar hem de verdiği hizmetlerle büyük standarda ulaştığını büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Turizmde kaliteyi artırma adına yapılan bu tür çalışmaların geçmişte olduğu gibi bugün de destekleyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut da Türkiye'den 20 otelin TUI'nin en başarılı otelleri arasında olmasından gurur duyduğunu belirterek, bunun Türkiye'deki konaklama sektörünün ulaştığı kaliteyi gösterdiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye'de en iyi hizmeti veren 20 otelin temsilcilerine TUI Holly ödülü verildi.

Ayrıca doğayı en iyi koruyan çevre ödülünü kazanan Iber Sarıgerme Park Oteli Genel Müdürleri Anne Hecking ve Michel Franke'ye TUI Holly Çevre Büyük Ödülü verildi.

Robinson Club Pamfilya Oteli Genel Müdürü Sichert ve Delphin Deluxe Resort Oteli Genel Müdürü Dr. Alper Cömertoğlu ile Cornella De Luxe Resort Genel Müdürü Hakan Duran da TUI Holly Büyük ödülünü aldılar.

Bu konularda ilginizi çekebilir