Türkiye'nin büyük bölümünde yağış bekleniyor

Yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA  – Yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; akşam saatlerine kadar Çanakkale il geneli ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli, İstanbul, Tekirdağ, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığının kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olacağı sanılmıyor. 
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), iç kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor. 
 
Kuvvetli yağış uyarısı
 
Yağışların; akşam saatlerine kadar Çanakkale il geneli ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), İstanbul, Tekirdağ, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (20-50 kg/m2) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (22) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu çevreleri, öğleden sonra il geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (20) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ilçeleri, öğleden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)
ADANA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27) 
ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21) 
SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (21) 
ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (16) 
VAN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (14) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18) 
 
Bölgelerde hava durumu
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Çanakkale il geneli ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli, İstanbul ve Tekirdağ'da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Güney Ege Kıyılarının, öğleden sonra Afyonkarahisar dışında bölge genelinin, akşam saatlerinde Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege Kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor