Türkiye'nin Green Office diplomasına sahip ilk yayınevi Redhouse

Redhouse adıyla sözlük, eğitim araçları ve çocuk kitapları alanlarında faaliyet gösteren SEV Yayıncılık A.Ş., Türkiye'nin ilk Green Office (Yeşil Ofis) Diploması'na sahip yayınevi olmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Son yıllarda dünyanın en çok konuştuğu kavramlardan olan çevre ve sürdürülebilirlik alanındaki uygulamalara Redhouse'tan ve Redhouse Kidz'den anlamlı bir destek geldi. Türkiye'de ilk defa bir yayınevi, çevreye duyarlı Green Office (Yeşil Ofis) Diploması almak için resmi başvuruyu yaparak gerekli çalışmalara başladı.
 
Kâğıt gibi doğa ve çevreyle doğrudan ilişkisi olan bir sektörde bu uygulamalar için geç bile kalınmış olduğunu belirten SEV Yayıncılık Şirket Müdürü Ebru Şenol, “Türkiye'de bu konuda ilk resmi çalışmayı başlatmış olmaktan çok mutluyuz. Gerekli kriterleri sağlayıp Türkiye'nin ilk Green Office Diplomalı ofislere sahip yayınevi olmayı hedefliyoruz. Bunun diğer yayınevlerine de örnek olacağına inanıyoruz,” dedi.

 

ebru-senol.jpg
 
Bu yılın başında Green Office (Yeşil Ofis) çalışmalarına başlayan yayınevi, ilk olarak Mali ve İdari İşler Müdürü Nurcan Koralay başkanlığında çevre dostu bir örgütlenmeye gitti. Bu çerçevede çalışmalara katılan tüm Redhouse ekibi, bir yıllık süreçte, kâğıt tüketimini azaltmak, elektrik ve doğalgaz sarfiyatını düşürmek ve çevre bilincini artırmak için çalışacak. 
 
Bu çerçevede, çalışanların çevreci fikirleri için bir öneri kutusu oluşturuldu. İş seyahatleri için 'yeşil oteller'in listesi çıkartıldı. Çevreci bir kütüphane oluşturmak için çalışmalara başlandı. Bilgisayarlar belli bir süre kullanılmadıklarında uyku durumuna geçmeleri için yeniden ayarlandı. Çalışanlardan şarjlı pil kullanmaları istendi. Kâğıt israfına yol açmamak için baskı alırken daha küçük harfler kullanılması, çiçek göndermek yerine ağaç dikilmesinin özendirilmesi gibi birçok konuda çevreye duyarlı fikirler hayata geçirildi.  Yayınevi, bu uygulamalar sayesinde küresel iklim değişikliğine ve çevre kirliliğine karşı mücadeleye önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.