Türkiye'nin ilk Organize Hayvancılık Bölgesi kuruluyor

Karatay'da kurulacak Organize Hayvancılık Bölgesi için karar imzadan çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Türkiye'nin ilk organize hayvancılık bölgesinin kurulması için süreç başladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Karatay ilçesinde Organize Hayvancılık Bölgesi kurulmasıyla ilgili kararın imzadan çıktığını söyledi.

Davutoğlu, Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (AKTİSAD) Rixos Konya Otel'de düzenlediği, "Ekonomik ve siyasi istikrarın dış politikadaki yansımaları; hem kudretli hem şefkatli Türkiye" konulu konferansa katıldı. Türkiye'nin dünya sahnesinde daha aktif bir rol üstlenmeye başladığına dikkat çeken Davutoğlu, "Tarihten bazı aktörler çekiliyor, bazı aktörler tarihe giriyor. Biz tarihe giren aktörler arasında olmak zorundayız. Türkiye'nin mutlaka ve mutlaka bütün alanlarda temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Türk topluluğunun girişimci bir ruha sahip olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bu girişimci topluluğun önünü açacaklarını belirterek, "Afrika'da 2 büyükelçilik daha açacağız. Toplam 30 büyükelçiliğimiz vardı, 32 olacak. İş adamlarımız nerede varsa biz oraya büyükelçilik açacağız" dedi.

İlk 'Organize Hayvancılık Bölgesi' Karatay'da kurulacak

Çok güzel bir haberi paylaşmak istediğini de ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başlatılmış bir proje vardı. Bir süredir Sayın Valimiz ve arkadaşlar da takip ediyordu. Karatay'da Organize Hayvancılık Bölgesi kurulmasıyla ilgili karar imzadan çıktı. Bu kararla ilk defa Türkiye'de Organize Hayvancılık Bölgesi kurulacak. Ve bu bölgede 200 milyon dolar yatırım yapılacak. 18 bin 500 büyükbaş hayvan 21 bin dönüm alanda yetiştirilecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir